Foto af Rune Evensen
Nyhed

Slagteriarbejdere tilbage på fuld tid, men tillidsrepræsentanten er bekymret

Efter 13 uger med to ugentlige dage hjemme på dagpenge glæder medarbejderne på slagteriet i Brørup sig til at skulle arbejde fem dage om ugen igen. Situationen er dog fortsat alvorlig, siger både tillidsrepræsentant og direktør.
Arkiv TR Tican Brørup Bo Gert Christensen
Arkiv TR Tican Brørup Bo Gert Christensen

I snart 13 uger har medarbejderne på Tican i Brørup været på arbejdsfordeling og tilbragt to dage om ugen hjemme på dagpenge, da der ikke er grise nok at slagte. Nu skal de igen til at arbejde fem dage om ugen.

Ifølge tillidsrepræsentant Bo Christensen har arbejdsfordelingen givet udfordringer, men kollegerne har været indstillet på, at det var den bedste løsning på situationen.

- De har taget det i stiv arm hele vejen rundt. Det var den bedste løsning i denne her omgang. Nu glæder de sig til at komme i gang med femdagesuge igen, siger han.

Jeg har svært ved at se, hvor de grise skulle komme fra.
- Tillidsrepræsentant Bo Christensen

En af de store udfordringer ved at have dage hjemme på dagpenge er, at dagpengesatsen er langt lavere end en slagteriarbejderløn.

- Det er klart, at det påvirker folks økonomi, og så bruger de jo af deres dagpengeret, siger Bo Christensen.

Stadig mørke skyer i horisonten

Desværre har de seneste 13 uger ikke budt på en bedring i antallet af grise på slagterierne. Tican har meldt ud, at det nu er medarbejderne på slagteriet i Thisted, der skal på arbejdsfordeling to dage om ugen. Derefter håber man på en bedring af situationen, så man kan undgå afskedigelser. Tillidsrepræsentanten i Brørup har dog bange anelser.

- Jeg har svært ved at se, hvor de grise skulle komme fra. Jeg har stor sympati for vores konstituerede direktør, der gør et ihærdigt arbejde for at få kunder. Men han kan heller ikke trylle, hvis grisene ikke er der, siger Bo Christensen.

(...) så er det nok den største krise, vi har set i branchen.
- Konstituerede administrerende direktør Steen Sønnichsen, Tican

At situationen er alvorlig lægger Ticans ledelse da heller ikke skjul på.

- Med den faldende svineproduktion og øget eksport af smågrise grundet manglende konkurrencedygtighed i Danmark, så er det nok den største krise, vi har set i branchen, siger den konstituerede administrerende direktør, Steen Sønnichsen, til Jyske Vestkysten.