Foto af David Perrin
Nyhed

Kommende afdelingsformand Allan Kristensen: Medlemmerne i fokus

De vigtigste samarbejdspartnere for den kommende afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland Allan Kristensen er medlemmerne og de tillidsvalgte. Derfor kommer han til at bruge meget af sin tid ude på arbejdspladserne. "Kerneopgaven er at hjælpe medlemmer," siger han.

Hvad er din største styrke i rollen som ny afdelingsformand?

- Afdelingen kører rigtig fint, og der er ikke behov for de helt store omvæltninger. I første omgang skal jeg lære jobbet som afdelingsformand at kende. Og så glæder jeg mig til at lære afdelingen og mine nye kolleger at kende. Jeg har heldigvis allerede et godt kendskab til vores medlemmers hverdag ude på deres arbejdspladser. Det ser jeg som en stor styrke. Men som afdelingsformand er det vigtigt at have en indgående forståelse for de virksomheder, vores medlemmer arbejder på, og for de udfordringer de står overfor. Derfor er det også min plan at bruge noget tid og energi på at komme ud besøge vores medlemmer på deres arbejdspladser.

- Jeg tror også, at det er en styrke, at jeg kender vores forbund indefra. Jeg kommer fra en stilling som arbejdsmiljøkonsulent, og jeg har i tre år haft min daglige gang i forbundshuset i København. Det har givet mig en indsigt i den store pallette af opgaver, som de valgte og ansatte i Fødevareforbundet NNF hver eneste dag løser.

Hvad mener du er den vigtigste opgave for Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland de kommende fem år?

- Det tror jeg først, at jeg kan sige noget om, når jeg har fået afdelingen og medlemmerne helt ind under huden. Derfor bliver min første og vigtigste opgave også at tage ud og besøge medlemmerne på deres hjemmebane, altså på deres arbejdspladser. Det giver mig samtidig mulighed for at skabe den helt nødvendige tætte kontakt til vores tillidsvalgte. Arbejdet med at styrke og udvikle vores afdeling skal ske i et tæt samarbejde med dem. Vi skal i fællesskab udpege og løse de vigtigste opgaver for vores afdeling og vores forbund.

- Kerneopgaven for os er at hjælpe vores medlemmer. De er i fokus, og det er deres interesser, vi varetager. Derfor er det vigtigt, at vi er i dialog med dem, så vi kan understøtte deres faglige fællesskaber ude på arbejdspladserne. Men den tætte kontakt gør det også muligt for os at gribe ind, hvis samarbejdet med ledelsen går skævt – eller endnu bedre; vi kan måske forebygge udfordringer og forringelser.

Det politiske arbejde

Allan ser også frem til det politiske arbejde i forbundets hovedbestyrelse. Her sidder de seks afdelingsformænd sammen med seks tillidsrepræsentanter og fire kongresvalgte og varetager den politiske og organisatoriske drift af Fødevareforbundet NNF.

- Kampen for et værdigt pensionssystem er ikke slut endnu. Det er fortsat helt afgørende for mig og for forbundet, at dem med de længste og hårdeste arbejdsliv har ret til at trække sig værdigt tilbage fra arbejdsmarkedet. Når der er forskel på, hvor gammel man er, når man starter sit arbejdsliv, er det kun fair, at der også er forskel på, hvor gammel man er, når det slutter. Og et værdigt og aktivt seniorliv skal ikke kun være noget, akademikerne kan se frem til, fastslår Allan.

En anden opgave er det lokale politiske arbejde:

- Jeg tror, at det er vigtigt, at vi som afdeling har en god kontakt til de midt- og vestjyske politikere og faglige organisationer. Det gælder både lokalpolitikere og folketingspolitikere, og samarbejdet med i øvrige FH-fagforeninger.

Men øverst på Allans opgaveliste står kontakten til medlemmerne og de tillidsvalgte.

- Jeg vil bruge rigtig meget af min tid på at være ude hos vores medlemmer og tillidsvalgte på deres arbejdspladser og kontorer. Og når jeg er på mit eget kontor i Holstebro, står min dør altid åben. Man er altid velkommen til at komme forbi til en kop kaffe og en snak om stort eller småt. Og de medlemmer, der ikke kommer til Holstebro så ofte, er altid velkomne til at slå på tråden.

Navn: Allan Kristensen
Alder: 53
Stilling: Arbejdsmiljøkonsulent, Fødevareforbundet NNF, København
Bopæl: Herning
Medlem af Fødevareforbundet NNF siden 1998.
Kandidat til formandsposten i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland.