Foto af Rune Evensen
Nyhed

Unge udlærte fejret ved kæmpe dimissionsfest

Unge detailuddannede blev fejret ved et brag af en dimissionsfest arrangeret af Salling Group. Fed oplevelse, lyder det fra gourmetslagter Peter Børge Larsen.
Peter Børge Larsen (tv) og Lucas Bast (th.) er begge udlært gourmetslagtere. De blev sammen med mange unge detailuddannede fejret ved en dimissionsfest arrangeret af Salling Group
Peter Børge Larsen (tv) og Lucas Bast (th.) er begge udlært gourmetslagtere. De blev sammen med mange unge detailuddannede fejret ved en dimissionsfest arrangeret af Salling Group

Flere barer, stort sceneshow og lækker mad møder de cirka 450 unge, der er mødt op i Fredericia Messecenter torsdag den 15. september. De er her for at blive fejret ved en dimissionsfest, som Salling Group har arrangeret for deres netop udlærte elever.

Salling Group viser overskud, når de vælger at fejre os sådan her. Det er jo os, der er deres fremtid.
- Lucas Bast, gourmetslagter fra Føtex på Frederiksberg

Bagere, gourmetslagtere og delikatesseassistenter er sammen med blandt andet salgsassistenter og indkøbere centrum for opmærksomheden. Og dét er noget, der gavner jobglæden, mener 21-årige Lucas Bast, der er udlært gourmetslagter fra Føtex på Frederiksberg.

- Jeg synes, Salling Group viser overskud, når de vælger at fejre os sådan her. Det er jo os, der er deres fremtid. Og nu har jeg endnu mere lyst til at arbejde for dem. De betragter os ikke som hårdtarbejdende elever. De anerkender os, siger han.

 

Det viser, at de anerkender alle os, der har lagt blod, sved og tårer i uddannelsen.
- Mathilde Stisen, detailbager og arbejder i Bilka i Tilst.

Også 22-årige Mathilde Stisen, der er udlært detailbager og arbejder i Bilka i Tilst, føler sig anerkendt af Salling Group.

- Jeg har generelt haft en god elevtid, så jeg har altid følt mig værdsat, men i dag tager de den lige skridtet videre. Jeg synes, det viser, at de anerkender alle os, der har lagt blod, sved og tårer i uddannelsen, siger hun.

Artiklen fortsætter under billedet.

Peter drømmer stort  

24-årige Peter Børge Larsen er en mand med store planer. Han er udlært gourmetslagter fra Føtex i Varde, men han er ved at bygge et speciale i delikatesse på.

- Det er smart, for hvis jeg bliver leder en dag, vil jeg gerne kende begge specialer godt. Jeg har også en drøm om min egen butik, og der er det også nyttigt, siger han.

Selvom Peter ikke mangler fremtidsdrømme, så han kan indimellem mærke, at hans fag og uddannelse ikke får ligeså stor hyldest, som den mere boglige vej. Derfor er han glad for dimissionsfesten.

- Jeg havde slet ikke forventet, de ville lave det for os. Det er en fed oplevelse. Vi fejrer os selv, når vi består svendeprøven. Vi er sammen med familien og tager i byen med vennerne. Men det her er anerkendelse på en anden måde, siger han.

Salling: De fortjener et skulderklap

Dagen forløb blandt andet med taler fra elever, underholdning fra blandt andet Lasse Skriver fra X Factor og overrækning af dimissionsgaver.

Det er første gang, at Salling Group afholder sådan et arrangement for deres udlærte, og de er glade for at give deres elever hyldest og anerkendelse.

- Det er fantastisk at se, hvor stor energi vores elever lægger i deres uddannelser og hvor meget de brænder for at gøre en forskel og gøre hverdagen bedre for både kunder og kolleger. De fortjener hver og en et kæmpe skulderklap, siger HR-direktør i Salling Group, Louise Gade.