Medlemsinfo

Gratis ansvarsforsikring til medlemmer i alderen 18 til og med 25 år

Alle medlemmer af forbundet på mellem 18 til og med 25 år har nu en gratis ansvarsforsikring gennem Alka, der hjælper dig, hvis du kommer til at skade andre eller andres ting.

Man ved aldrig, hvornår man er uheldig og på den ene eller anden måde kommer til at gøre skade på andre eller kommer til ødelægge andres ting.

Ud over, at det er en ubehagelig situation at stå i, kan det også få økonomiske konsekvenser. Du vil kunne stå i en situation, hvor du bliver krævet at skulle betale erstatning. Og det kan i nogle situationer løbe op i rigtig mange penge.

Nu er der hjælp at hente alene gennem dit medlemskab af Fødevareforbundet NNF, hvis du er mellem 18 til og med 25 år gammel. Du får nemlig en gratis ansvarsforsikring gennem forbundet og Alka.

Med en ansvarsforsikring får du hjælp til at betale den slags erstatninger, så du ikke skal betale af egen lomme.

Det maksimale beløb, du kommer til at betale ved en skade, er 1.000 kr., som er din selvrisiko.

Når du er medlem af Fødevareforbundet NNF og er fra 18 år til og med 25 år, er forsikringen automatisk en del af dit medlemskab.

Ring til Alka når du har brug for hjælp

Er du kommet til at gøre skade på en anden, eller har du været så uheldig at ødelægge noget så ring til Alka på 70 12 14 16.

EKSEMPLER PÅ ANSVARSSKADER

Skade på andre

Mikkel kommer cyklende. Han får øje på en kammerat, som han vinker til. Han er derfor ikke lige opmærksom på Peter, der cykler foran. Mikkel rammer Peter, der vælter og kommer alvorligt til skade.

Hvis man forårsager skader på andre personer, kan man blive man blive forpligtet til at skulle betale mange hundrede tusinder kroner i erstatning. Heldigvis har Mikkel en ansvarsforsikring, der kan dække beløbet.

Skade på andres ting

Eksempel 1:

Michelle er taget på skiferie i Østrig. Første dag skal hun vise veninderne, at hun er en god skiløber. Der er mange folk på pisten og hun overvurderer egne evner. Farten bliver for høj, hun mister kontrollen og påkører en mand.

Heldigvis sker der ikke manden noget, men hans skitøj bliver ødelagt. Da manden ikke selv har en forsikring, og Michelle har skylden, skal hun betale 6.500 kr. for de ødelagte ting. Heldigvis har Michelle en ansvarsforsikring, der dækker beløbet.

Eksempel 2:

Jonas har været ude og spille fodbold. Hjemme i stuen hos en kammerat skal han vise, hvordan han hoppede op og headede den afgørende scoring ind. Jonas mister desværre balancen og vælter ind i kammeratens dyre standerlampe.

Skærmen flækker og standeren bliver bøjet. Kammeraten har ikke selv en forsikring, men heldigvis har Jonas en ansvarsforsikring, der hjælpe med til at dække udgiften til ny lampe. På den slags skader er der dog en selvrisiko på forsikringen, så de første 1.000 kr. må Jonas selv betale.