Jeg mener

Giv Mogens lov til at stoppe på job som 64-årig - også når han er født efter 1962

Alderen for tidlig pension skal fastlåses, så den ikke stiger, selvom alderen for folkepension stiger. Det mener Steen Hartmann Nielsen, der er afdelingsformand i Fødevareforbundet NNF MidtVestjylland

Mogens er 62 år gammel, og han har søgt tidlig pension, som han kan gå på, når han er 64 år gammel.

Han er slagteriarbejder på Danish Crown og vestjyde hele vejen igennem. Det vil sige, at han knokler og sætter en ære i at have holdt forsvindende få sygedage i sit arbejdsliv. Men på det seneste er de blevet flere, for skavankerne har meldt sig, og det er på høje tid, at han vinker farvel til arbejdslivet.

Men hvis Mogens havde været syv år yngre, skulle han vente med at gå på tidlig pension, til han var 66 år. Også selvom han på det tidspunkt havde været 50 år på arbejdsmarkedet i et fysisk krævende job.

Nogle borgerlige mener, at seniorpensionen skal erstatte tidlig pension. Det vil være katastrofalt.
- Steen Hartmann Nielsen

Tidlig pension følger nemlig alderen for folkepensionen. Og som det ser ud nu, vil den fortsætte med at stige. Derfor skal alderen for tidlig pension fryses fast ved 64 år.

Det er rimeligt, at dem med de længste og ofte hårdeste arbejdsliv har en ret til at forlade arbejdsmarkedet, inden de er slidt ned. Det er helt fair, at de kan gå fra før alle dem, der havde mange år på uddannelsesbænken, og hvor en stor del af arbejdslivet foregår på en kontorstol.

Nogle borgerlige mener, at seniorpensionen skal erstatte tidlig pension. Det vil være katastrofalt.

Når man visiteres til seniorpension, må man maks kunne arbejde 15 timer ugentligt. Det er en god og nødvendig ordning, men tidlig pension er lavet, så dem med de hårdeste jobs ikke skal være ødelagte for at gå på pension. Det skal være muligt for alle at få en god tid på pension, og derfor er rettigheden til tidlig pension så vigtig.

Bevar tidlig pension, og løsriv den fra at følge folkepensionen, så alderen bliver ved med at være 64 år.