Nyhed

Antallet af fyringer i Sæby mere end halveret

De ansatte på slagteriet i Sæby har indgået en aftale med Danish Crown, der er med til at bringe antallet af fyringer fra 275 til 121.

Det kom som et chok, da Danish Crown i midten af september meldte ud, at aftenholdet på slagteriet i Sæby skulle nedlægges og 275 medarbejdere afskediges. Nu har medarbejderne og ledelsen indgået en aftale om længere frokostpauser, der sammen med en øget produktion af skinker mere end halverer antallet af fyringer.

Der skal dog stadig afskediges 121 medarbejdere de kommende dage, så stemningen er trykket, siger fællestillidsrepræsentant Jens Hansen.

- Det sværeste er det, vi skal i gang med nu, hvor vi skal sige farvel til gode kolleger, fortæller han.

Aftalen om længere frokostpause betyder, at de ansatte holder et kvarters længere selvbetalt pause. Da arbejdstiden forbliver den samme, skal hver medarbejder blive på virksomheden et kvarter længere hver dag for egen regning.

- Dermed får vi frigjort plads i produktionen. Vi kan slagte og udbene noget mere, og der bliver brug for flere pauseafløsere, siger Jens Hansen.

Stor opbakning til aftale

Aftalen har været til afstemning blandt medarbejderne, og her har 86 pct. af dem sagt ja til den nye ordning.

- Man går ud og kræver et kvarter af folks fritid, så det var mest rimeligt, at medarbejderne selv skulle tage beslutningen. Jeg er rigtig glad for, at vi har så stor opbakning til aftalen, siger Jens Hansen.

Ud over aftalen om pause har det også været med til at bringe antallet af afskedigelser ned, at slagteriet starter en ny skinkeproduktion, der betyder mere udbening. Jens Hansen mener, at slagteriet i Sæby fremover står et bedre sted.

- Der er ingen tvivl om, at vi er bedre stillet på længere sigt. Med aftalen får vi kørt nogle flere kilo igennem uden, at det koster mere, så vi står bedre på bundlinjen. Det og den øgede skinkeproduktion gør, at jeg tror på, at Sæby står stærkt i fremtiden, siger han.

Der blev i september ligeledes meldt planer ud om afskedigelser på Danish Crown i Ringsted. Der er det ligeledes endt med færre fyringer end frygtet. Læs mere om det her.