Foto af Rune Evensen
Jeg mener

Næstformand: Ukrainske flygtninge er velkomne i fødevarebranchen

Fødevareforbundet NNF byder ukrainske flygtninge velkomne i fødevarebranchen, der har masser af erfaring med at beskæftige udenlandsk arbejdskraft.
0:00

Den forfærdelige krig i Ukraine har allerede sendt mere end en million mennesker på flugt. I Fødevareforbundet NNF bakker vi fuldt op om det brede flertal i folketinget, der har besluttet, at ukrainske flygtninge får direkte adgang til det danske arbejdsmarked.

Der skal derfor lyde et stort velkommen til de ukrainske flygtninge, der har lyst til at arbejde i fødevarebranchen. Vi vil være stolte af at hjælpe disse mennesker, der er på flugt, i gang på det danske arbejdsmarked.

Netop fødevarebranchen har masser af erfaring med at beskæftige medarbejdere fra andre lande og er et oplagt sted at beskæftige flygtninge fra krigen i Ukraine. Fødevaresektoren viser hver dag, at den kan få mennesker, der ikke taler dansk, godt i gang på det danske arbejdsmarked. Og jeg er sikker på, at ukrainske flygtninge vil blive taget rigtig godt imod ude på arbejdspladserne.

I Fødevareforbundet NNF byder vi også velkommen til de ukrainske flygtninge, der skulle have lyst til at blive en del af vores fællesskab. Vi har allerede medlemmer fra Ukraine samt fra en lang række andre lande, og vi går kort sagt ikke op i farven på passet, når vi tager imod nye medlemmer.

Skal ukrainske flygtninge have arbejde i fødevaresektoren kræver det selvfølgelig, at de kan komme i kontakt med arbejdspladser, der mangler arbejdskraft. Der hjælper vi gerne. Vi har desværre mange erfaringer med at få vores medlemmer videre i systemet, når f.eks. slagterier er lukket. Disser erfaringer kan komme ukrainske flygtninge til gavn.

Det er i de største kriser, at fællesskabet skal vise sit værd, og vores fællesskab vil gøre sin del for den krigsramte ukrainske befolkning.