Nyhed

Louise er den første til at vinde titlen som Danmarks Bedste Konditor

Fødevareforbundet NNF og BKD kårer i samarbejde Danmarks Bedste Konditor og Danmarks Bedste Bager på FoodExpo i Herning. Og det blev Louise Zeeb Engmann Thomsen, der som den første nogensinde kan smykke sig med titlen Danmarks Bedste Konditor

Det er ikke blevet til mange pause for de fem deltagere, der i forbindelse med FoodExpo i Herning har dystet om titlen som Danmarks Bedste Konditor. Der er blevet smeltet og støbt, hældt og formet, penslet og sprøjtet og forsigtigt båret og flyttet de imponerende kager og chokolader.

Mens tusindvis af nysgerrige af messe-gæster småsludrende er defileret forbi de fem køkkener, har de skullet koncentrere sig om cremer, mousser og temperaturer.

I løbet af konkurrencen skulle de gennem tre discipliner:

 • En dekorationskage overtrukket med marcipan
 • To typer fyldte chokolader
 • En etagekage i fem lag

Efter dommerne havde smagt de fem forskellige lagkager, fem forskellige dekorationskager og ti forskellige fyldt chokolader, kunne Peter Rolaj kåre Louise Zeeb Engmann Thomsen til Danmarks Bedste Konditor. 2. pladsen gik til Cathrine Fredensborg, mens Torben Bang kom ind på 3. pladsen.

DE FEM DYSTENDE KONDITORER VAR:

 • Louise Zeeb Engmann Thomsen, Johns Kagehus
 • Cathrine Fredensborg, Hahnemanns Køkken
 • Heidi Lindberg Olsen, Seest Bageri
 • Cecilie Christensen, Svinninge Bageri
 • Torben Bang, Falsters Kyst

En glad og stolt vinder

Det var en tydeligt glad og lettet Louise Zeeb Engmann Thomsen, der kunne træde op på præmiepodiets øverste trin. Ud af de fem deltagende konditorer havde hun samlet set leveret det bedste resultat.

At kunne løfte vindertrofæet blev dermed kulminationen på en lang, men også sjov dag:

- Det er sindssygt sjovt at deltage i den her slag konkurrencer og konkurrere mod andre konditorer, siger Louise med et stort smil.

I 2019 deltog hun som elev i Danmarks mesterskabet for elever, DM i Skills, så det er ikke første gang, at hun har skulle præstere sit yderste foran en masse publikummer:

- Det er selvfølgelig en anderledes oplevelse, når der står en masse mennesker og snakker om det man laver. Men folk er flinke og kommer med opmuntrende bemærkninger. Og hvis man ikke lige har tid til at snakke med dem eller svare på deres spørgsmål, så er der ingen sure miner, fortæller Danmarks Bedste Konditor, Louise Zeeb Engmann Thomsen.

Louise Zeeb Engmann Thomsen ordner de sidste detaljer på sin fem etager lagkage

Louise Zeeb Engmann Thomsen ordner de sidste detaljer på sin fem etager lagkage

De tre vindere: Cathrine Fredensborg (2. plads), Louise Zeeb Engmann Thomasen (1. plads) og Torben Bang (3. plads)

De tre vindere: Cathrine Fredensborg (2. plads), Louise Zeeb Engmann Thomasen (1. plads) og Torben Bang (3. plads)

Louises kage

Louises kage

Nyt samarbejde mellem Fødevareforbundet NNF og BKD

Det er første gang titlen som henholdsvis Danmarks Bedste Konditor og Danmarks Bedste Bager uddeles. Bag de to konkurrencer står Fødevareforbundet NNF og BKD, Bager- og Konditormestre i Danmark:

- Vi har før afholdt konkurrencer, hvor vi har fundet det bedste brød og den bedste kage. Men spørgsmålet har ofte været: Hvem er den bedste bager? Og hvem er den bedste konditor i Danmark? De spørgsmål vil vi gerne besvare nu, forklarer formand for BKD, John Jønsson.

Hos Fødevareforbundet NNF glæder forbundsformand Ole Wehlast sig over samarbejdet:

- Konkurrencer er en rigtig god måde at vise vores fag frem på. Dels får deltagerne mulighed for at prale af det, de kan. Og dels får publikum mulighed for at se det ypperste inden for bager- og konditorbranchen. I sportens verden er vi vant til at hædre det mesterlige, og mestrene i vores fag fortjener samme hæder. Og så håber vi naturligvis også, at konkurrencerne kan være med til at tiltrække fremtidens dygtige håndværksbagere og konditorer.

Mandag den 28. marts skal Danmarks Bedste Håndværksbager findes. Vinderen skal findes mellem:

 • Henrik Kjær, Kagehuset Hovedgård
 • Sanjiv Giri, Andersen Bakery
 • Ludovic Tence, Boulangerie Franske fristelser
 • Nicolai Brøndum, Brøndums
 • Lasse Nørup Bentsen, Skarrildshus Signatur Hotel & Konference