Nyhed

Lokalafdelinger donerer 330.000 til krigens ofre og starter indsamling

Fødevareforbundet NNF’s seks lokale afdelinger donerer 330.000 kr. til at hjælpe ofrene for krigen i Ukraine og starter en indsamling blandt medlemmerne.
Få artiklen læst op
0:00
Medlemmer af afdelingsbestyrelserne med en check til Dansk Røde Kors på 150.000 kr.
Medlemmer af afdelingsbestyrelserne med en check til Dansk Røde Kors på 150.000 kr.

1,7 millioner civile er drevet på flugt fra Ukraine, og yderligere én million er drevet på flugt internt i landet. For at hjælpe ofrene for krigen starter Fødevareforbundet NNF’s seks afdelinger en medlemsindsamling og donerer selv 330.000 kr. til formålet. Pengene bliver delt med 150.000 kr. til henholdsvis Dansk Folkehjælp og Dansk Røde Kors og 30.000 kr. til foreningen ’Bevar Ukraine’.

– I Fødevareforbundet NNF’s seks lokale afdelinger følger vi udviklingen i Ukraine nøje, og som faglig organisation synes vi, at vi har en særlig forpligtelse til at hjælpe dem, som er i nød. Vi er vant til at løfte i fællesskab og stå sammen i svære situationer, og det ønsker vi også at gøre i det her tilfælde, siger afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Østjylland Flemming Hansen på vegne af de seks afdelinger.

Vi kender tillidsrepræsentanterne, de faglige klubber og virksomhederne, så vi kan komme ud i alle hjørnerne.
- Flemming Hansen, afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Østjylland.

"Alle bidrag er velkomne"

De seks lokalafdelinger har lavet plakater om medlemsindsamlingen, som bliver sendt til tillidsrepræsentanter og de faglige klubber, så de kan hænges op, hvor medlemmerne ser dem. Ifølge Flemming Hansen er det oplagt for Fødevareforbundet NNF’s lokalafdelinger at starte en indsamling blandt forbundets medlemmer.

– De lokale afdelinger kan noget særligt i forhold til nærhed. Vi kender tillidsrepræsentanterne, de faglige klubber og virksomhederne, så vi kan komme ud i alle hjørnerne. Indtil videre har vi kun fået tommel op alle steder, siger han.

Medlemsindsamlingen giver både medlemmerne, de faglige klubber og virksomhederne mulighed for at støtte med lige præcis det beløb, de ønsker.
- Flemming Hansen, afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Østjylland.

Man kan støtte indsamlingen ved at sende et bidrag via MobilePay til nummeret 89356. Pengene går ubeskåret til de to hjælpeorganisationer Dansk Folkehjælp og Dansk Røde Kors.

– Medlemsindsamlingen giver både medlemmerne, de faglige klubber og virksomhederne mulighed for at støtte med lige præcis det beløb, de ønsker. Alle bidrag er velkomne, understreger Flemming Hansen.

Læs mere om indsamlingen her 

Det går pengene til:

Dansk Folkehjælp har søsterorganisationer i Ukraines nabolande, der blandt andet er med til at sikre flygtninge mod vinteren, distribuerer nødhjælp, etablerer shelters og driver transitcentre nær grænseovergangene.

Røde Kors er til stede i Ukraine med livsvigtig førstehjælp, vand, mad, tæpper og anden basal nødhjælp.

Bevar Ukraine indsamler og distribuerer førstehjælpsudstyr, madvarer, soveposer med mere til mennesker på flugt fra kampene.

Medlemmer af afdelingsbestyrelserne med en check på 150.000 kr. til Dansk Folkehjælp.