Foto af PensionDanmark
Medlemsinfo

To ting der er vigtige for din pension - særligt hvis du har fået nyt job

Mange har fundet nyt arbejde i det rødglødende danske jobmarked, og for nogen betyder det, at de sparer pension op i flere selskaber. Jobskifte er altid en god anledning til at gennemgå sin pensionsordning.

Har du pensionsopsparing flere steder? Og ved du, hvordan dine forsikringer dækker, hvis du bliver alvorligt syg, mister evnen til at arbejde, eller går bort? Hvis du ikke kender svarene, så kan det være, at du skal bruge lidt tid på at undersøge, hvordan det egentlig forholder sig. Det kan være særligt relevant at tjekke, hvis du lige har fået nyt job.  

Har du pension flere steder?

Når du skifter job, kan det være, at din nye arbejdsgiver indbetaler til et nyt pensionsselskab. Her kan det muligvis være en god idé, at du samler dine pensioner et sted. På den måde undgår du nemlig at betale administrationsomkostninger flere steder.

De fleste medlemmer af Fødevareforbundet NNF har deres pensionsopsparing hos Industriens Pension eller PensionDanmark, og de selskaber har de laveste omkostninger til administration pr. medlem i hele branchen. Dermed bliver der mere i pension i sidste ende.

Inden du eventuelt flytter din pension, så tjek, om du mister nogle favorable vilkår. Det kan fx være en garanteret rente, ydelser eller forsikringsdækninger, du gerne vil beholde. Der kan også være omkostninger forbundet med en overførsel. Få rådgivning i dit pensionsselskab, inden du samler din pension. Ring til PensionDanmark på tlf. 7012 1330 eller Industriens Pension på 7033 7070.

Har du de rette forsikringer?

Du har en række forsikringer som en del af din pensionsordning, der dækker, hvis du får visse kritiske sygdomme, mister din evne til at arbejde, eller hvis du går bort. Dækningerne fra forsikringerne og dermed størrelsen på beløbet kan du selv ændre, så de passer til din situation. Forsikringerne kan variere fra selskab til selskab, og et jobskifte kan derfor være en god grund til at tjekke op på det.

Det kan i samme ombæring også være en god idé at tjekke, hvem du har angivet som såkaldt ’begunstiget’, og som dermed står til at få udbetalt dine pensionspenge, hvis du dør.

Sådan tilpasser du din pensionsordning

Du kan nemt tilpasse dine forsikringer i din pensionsordning via dit pensionsselskabs app eller hjemmeside. Du kan hente appen i App Store eller i Google Play. Her kan du blot søge efter Industriens Pension eller PensionDanmark (”Din Pension”).

Hvis du foretrækker hjemmesiden, logger du som medlem hos Industriens Pension ind på industrienspension.dk/Minside. Som medlem hos PensionDanmark logger du ind på pension.dk.