Foto af Ursula Bach for PensionDanmark
Medlemsinfo

Tillidsrepræsentant: Tal om pension med dine kollegaer

Som tillidsvalgt kan du gøre en forskel ved at informere dine kollegaer om mulighederne i pensionsordningen. Mange ved fx ikke, at pensionsordningen også indeholder forsikringer ved bl.a. død, kritisk sygdom og tab af erhvervsevne.

Som tillidsvalgt hjælper du dine kollegaer med mange forskellige udfordringer i deres arbejdsliv, men du kan også gøre en forskel for dem i deres privatliv ved at tale med dem om mulighederne i deres pensionsordning.

Typisk går 12 procent af lønnen til pensionsordningen, men rigtig mange ved ikke, at pensionsordningen også indeholder forsikringer ved bl.a. død, kritisk sygdom og tab af erhvervsevne og/eller førtidspension.

Du kan for eksempel hjælpe dine kollegaer ved at gøre dem opmærksomme på mulighederne i pensionsordningen i disse fem situationer:

  1. Dine kollegaer bliver gift eller skilt

Her kan de tjekke, hvem der arver pensionsopsparingen ved dødsfald (begunstigelse), og om de har passende forsikringsdækninger i pensionsordningen.

  1. Dine kollegaer køber bolig eller får børn

Her kan de tjekke og eventuelt justere forsikringerne, så de passer til deres behov. For eksempel så den efterladte kan blive siddende i boligen i tilfælde af dødsfald.

  1. Dine kollegaer bliver alvorligt syge

Her skal de være opmærksomme på, om de kan få udbetalt forsikringen ved visse kritiske sygdomme. Det er typisk et engangsbeløb på 100.000 kr., som kan hjælpe i en svær tid. Beløbet kan variere alt efter hvilken dækning, der er valgt.

  1. Dine kollegaer nærmer sig pensionsalderen

Her kan du opfordre dine kolleger til at se nærmere på, hvornår og i hvilken rækkefølge pensionsopsparingerne skal udbetales. Medlemmerne har både en aldersopsparing, en ratepension og en livsvarig pension.

  1. Du får nye kollegaer

Fortæl dem kort om pensionsordningen. Foreslå dem, at de downloader pensionsselskabets app. Gør dem opmærksom på, at de måske bør samle deres pensioner, hvis de har flere opsparinger.

Har I en sundhedsordning, så er det også oplagt, at du og kollegaerne bruger mulighederne her.

Bare rolig, du skal ikke være pensionsrådgiver…

Kontakt i stedet dit pensionsselskab, hvis du og dine kollegaer har spørgsmål. Ring til PensionDanmark på tlf. 7012 1330 eller Industriens Pension på 7033 7070.

I både PensionDanmark og Industriens Pension har man også mulighed for at se sine private pensionsoplysninger ved at logge ind på pensionsselskabets hjemmeside eller app.

Som medlem af PensionDanmark logger du ind på pension.dk, og hos Industriens Pension logger du ind på industrienspension.dk/Minside.

Appen kan hentes i App Store eller i Google Play. Her kan du blot søge efter Industriens Pension eller PensionDanmark (”Din Pension”).