Nyhed

OK Snacks forlænger produktionen i Tårs til slut august

Medarbejderne hos OK Snacks i Tårs skulle have lukket produktionen ned i juni, men nu er de blevet forlænget til slutningen af august, fordi den store udvidelse af produktionen i Ejstrupholm trækker ud.

I slutningen af juni skulle tillidsrepræsentant hos OK Snacks i Tårs, Per Bjergene Larsen, og hans syv kollegaer have lukket produktion i Tårs ned, men nu skal de i stedet fortsætte med at lave kartoffelchips et par måneder endnu.

– Vi havde indstillet os på, at det var ved at være slut, men nu har vi sagt ja til at holde produktionen kørende til den 26. august, siger Per Bjergene Larsen.

OK Snacks har det sidste års tid været i fuld gang med at udvide virksomhedens produktion i Ejstrupholm med 5.500 kvadratmeter. Udvidelsen skulle være færdig til sommer, hvor virksomhedens produktion i Tårs samtidig skulle lukkes ned, da man har boet til leje, men ikke længere har nok plads.

Vi er vældig glade for, at medarbejderne i Tårs vil hjælpe til.
- Torben Juul Andersen, direktør for OK Snacks

Den store udvidelse trækker dog ud, da virksomheden har udfordringer med at få leveret maskiner.

– Bygningerne står klar, og siloer og tanke er sat op, men anlæggene til produktionen, som skulle have været leveret inden påske, er forsinkede på grund af krigen i Ukraine, fortæller Torben Juul Andersen, direktør for OK Snacks.

Derfor har virksomheden forlænget lejeaftalen i Tårs og indgået en aftale med Per Bjergene Larsen og hans kollegaer om, at de holder produktionen i Tårs kørende indtil den 26. august.

– Vi er vældig glade for, at medarbejderne i Tårs vil hjælpe til, siger Torben Juul Andersen.

Aftale er forlænget

Dengang det stod klart, at produktionen i Tårs skulle lukkes ned, takkede Per Bjergene Larsen og hans kollegaer ja til en aftale, hvor de udover den fratrædelsesgodtgørelse, som de har ret til ifølge overenskomsten, fik en fastholdelsesbonus, hvis de fortsatte arbejdet frem til slutningen af juni.

Kollegaerne er tilfredse med aftalen, og der er taget hånd om os.
- Per Bjergene Larsen, tillidsrepræsentant hos OK Snacks i Tårs

Den aftale er nu blevet forlænget frem til slutningen af august, og medarbejderne er blevet kompenseret yderligere.

– Kollegaerne er tilfredse med aftalen, og der er taget hånd om os. En enkelt kollega stopper den 17. juni, som det oprindeligt var planen, men resten af os bliver her indtil den 26. august, siger Per Bjergene Larsen.

Han er nu i samarbejde med Fødevareforbundet NNF Nordjylland ved at finde ud af, hvordan kollegaerne bedst muligt kan blive hjulpet videre med kurser og efteruddannelse, når produktionen stopper i slut august.