Foto af Rune Evensen
Nyhed

Bageren Casper drømmer om job hos Novo Nordisk

Casper Bue Damgaard er uddannet bager, men til en samtale med Fødevareforbundet NNF’s a-kasse, fik han til sin overraskelse serveret idéen til en ny karrierevej i medicinalindustrien.

Da 32-årige Casper Bue Damgaard havde ét år tilbage af sin uddannelse som bager, kunne han mærke, at det alligevel ikke var det, han gerne ville. På trods af det gjorde han uddannelsen færdig, og det skulle vise sig at være et klogt træk for hans fremtidige karriere.

- Jeg havde slet ikke tænkt i de baner, men det var noget, jeg virkelig gerne ville.
- Casper Bue Damgaard

Casper vidste ikke helt, hvad han skulle i sit arbejdsliv, og derfor kontaktede han Fødevareforbundet NNF’s a-kasse. Her fik han hjælp af Irene Askengren, som spurgte, om han kunne være interesseret i at bruge sin viden fra bageruddannelsen i en anden branche. Ved at tage nogle ekstra kurser, kunne Casper nemlig blive klædt på til at arbejde i medicinalindustrien.

- Jeg havde slet ikke tænkt i de baner, men det var noget, jeg virkelig gerne ville. Så Irenes idé satte gang i mine tanker, og da jeg fik kigget på det, kunne jeg se, at det reelt var en mulighed, siger Casper.

Seks ugers kursus gav adgang til jobbank hos Novo Nordisk

Over seks uger tog Casper seks beviser, som han kan bruge til at søge job i medicinalindustrien.

- Jeg blev og mere hooked, da jeg tog kurset. Det var virkelig spændende, og jeg kunne kunne bruge meget af det, jeg ved fra bageruddannelsen, siger han.

De kompetencer, Casper har fra sin bageruddannelse, er blandt andet korrekt håndtering af fødevarer. I det nye job, han håber på snart at lande, skal han følge en standard operating procedure (SOP), der på mange måder minder om en opskrift. Det er nemlig en beskrivelse af, hvordan arbejdsopgaven skal udføres.

- Man skal håndtere de processer, der er i at lave medicin, og så skal man følge de standarder, der er for medicin. Det betyder, at alle steps skal dokumenteres, så man altid kan opspore eventuelle fejl, siger han.

Det var virkelig spændende, og jeg kunne bruge meget af det, jeg ved fra bageruddannelsen.
- Casper Bue Damgaard

Casper blev færdig med kurset i midten af marts, og han har allerede været til en jobsamtale hos medicinalvirksomheden Novo Nordisk, hvor han blev registreret i deres jobbank.

- Jeg søger selvfølgelig andre jobs samtidig, men jeg er glad for at være kommet i jobbanken. Det betyder, at de kan kontakte mig, hvis der kommer et job, der passer til det, jeg kan, siger han.

Få en samtale med en jobvejleder

Hvis du er medlem af Fødevareforbundet NNF’s a-kasse, har du ret til en samtale hos en jobvejleder. Jobvejlederne kan vejlede om kurser og uddannelser, og de ved, hvilke virksomheder der mangler ansatte.
Går du og drømmer om et karriereskifte, kan jobvejlederne også hjælpe dig med at finde ud af, hvilke muligheder der er.

Kontakt Fødevareforbundet NNF på tlf.: 38187272 eller mail: nnf@nnf.dk