Foto af Robert Attermann / Red Star
Nyhed

Arla udvider for mere end 300 millioner i Esbjerg

Det vækker stolthed blandt medarbejderne, at Arla satser stort på mejeriet i Esbjerg, men en gang imellem kunne det være rart med lidt mindre travlhed, fortæller tillidsrepræsentant.
Få artiklen læst op
0:00

Der har været fremgang på Arla Foods Esbjerg i samtlige 25 år, fællestillidsrepræsentant Carsten Hjorth har været på mejeriet. De seneste tre år er det dog alligevel gået særligt stærkt. Mejeriets produkter er voldsomt populære, flere medarbejdere kommer til, og der bliver investeret heftigt i produktionen.

Seneste udvidelse er netop offentliggjort: 41 millioner euro – svarende til 305 millioner kroner – bliver investeret i produktionen af Arlas Starbucks-produkter. Der laves to nye pakkelinjer, fuldautomatisk lager til køl og nye personalefaciliteter.

- Den korte historie er, at Esbjerg Mejericenter laver de produkter, som kunderne efterspørger, og vi er gode at lave dem. Vi er blevet et mejeri, som Arla satser på, fordi vi tjener mange penge til Arlas bundlinje, siger fællestillidsrepræsentant Carsten Hjorth.

Det kan godt være, at det er hårdt, men vi er meget taknemmelig over, at vi bliver satset på
- Carsten Hjorth, tillidsrepræsentant, Arla Foods Esbjerg

Ville være rart med et pusterum

Ifølge Arla planlægges der ikke med at udvide medarbejderstaben i forbindelse med den seneste udvidelse, men i Carsten Hjorts tid på mejeriet er antallet af medarbejdere mere end fordoblet. I dag er der 440 medarbejdere på mejeriet. Det har været spændende at være en del af, men den konstante travlhed på mejeriet slider også på medarbejderne.

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke en gang imellem tænkte, at det var rart med et pusterum. Der er ikke ro på noget tidspunkt, siger han.

Ifølge Carsten Hjorth bemærker besøgende på mejeriet den helt særlige stemning, der er på en arbejdsplads, hvor der konstant er travlt.

Artiklen fortsætter efter billedet.


Carsten Hjorth har været på mejeriet i 25 år, og der har altid været fremgang. Dog aldrig så meget som de seneste tre år, hvor man konstant har udvidet.

- Man skal næsten opleve det selv, for at forstå hvor stort det er, og hvor kompleks det er. Vi har mange produkter, mange varenumre, så det er så lidt, der skal til for at noget skrider. Vi har en høj dynamik, og det er jo også det, folk godt kan lide. Men det kræver, at alle spiller sammen, siger han.

Først og fremmest er han og medarbejderne dog glade for at være på en virksomhed i fremgang.

- Det kan godt være, at det er hårdt, men vi er meget taknemmelig over, at vi bliver satset på, siger Carsten Hjorth.

Samarbejdet er i top

Arla Foods Esbjerg adskiller sig fra mange andre mejerier, da der hverken produceres mælk, ost eller smør, men derimod en lang række andre succesfulde produkter: Langtidsholdbare mælkeprodukter, fløder, kakaomælk, kaffedrikke, plantebaserede drikke og meget mere. Succesen har ændret måden, som både ledelsen og medarbejderne ser på mejeriet, mener Carsten Hjorth.

Det er gået op for os, hvor dygtige vi er, og det holder os oppe
- Carsten Hjorth, tillidsrepræsentant, Arla Foods Esbjerg

- Vores selvforståelse har ændret sig. Det er min klare opfattelse, at der nu er opnået en berettiget stolthed. Det er gået op for os, hvor dygtige vi er, og det holder os oppe, siger han.

Udvidelserne af mejeriet giver som nævnt nogle udfordringer. At løse dem kræver meget af samarbejdet mellem ledelse og medarbejdere, der heldigvis de seneste år er blevet stærkere end nogensinde.

- Jeg tør ikke tænke på, hvordan det var gået, hvis vi ikke havde det samarbejde mellem ledelsen og tillidsrepræsentanter hver dag, siger Carsten Hjorth og påpeger, at man ikke skal tage det samarbejde for givet, og at alle skal arbejde på at vedligeholde det.

- Vi skal alle fortsætte, som vi gør nu, siger han.