Nyhed

21-årige Yergalem er den yngste tillidsrepræsentant i Danish Crown

I 2016 kom Yergalem Melake til Danmark som flygtning fra Eritrea. Den 25. maj i år blev han valgt som tillidsrepræsentant for aftenholdet i Sæby i en alder af 21 år, og det gør ham til den yngste tillidsrepræsentant i Danmark.

Yergalem Melake var bare 16 år, da han kom til Danmark i 2016 efter at være flygtet den lange vej alene fra det uroplagede østafrikanske land Eritrea. I januar 2020 startede han på Danish Crowns slagteri i Sæby på slagtegangens aftenhold, og siden da har han ikke set sig tilbage.

Jeg håber at kunne være med til at styrke samarbejdet mellem Danish Crown og os udenlandske medarbejdere, så vi bliver en endnu stærkere enhed.
- Yergalem Melake, tillidsrepræsentant

Den 25. maj i år blev han nemlig valgt som tillidsrepræsentant for aftenholdet med over 200 medarbejdere i en alder af bare 21 år. Det gjorde ham til den yngste tillidsrepræsentant i Danmark og en af de få tillidsrepræsentanter i koncernen, der ikke har rødder i Danmark.

- Jeg er da stolt af at være den yngste, der er blevet valgt som tillidsrepræsentant. Det betyder meget at mine kollegaer, hvor størstedelen er ældre end mig, stoler på mig til at kunne klare dette. Jeg håber at kunne være med til at styrke samarbejdet mellem Danish Crown og os udenlandske medarbejdere, så vi bliver en endnu stærkere enhed, siger Yergalem Melake.

Kendt som "tolken"

Yergalem Melake er også kendt som ”tolken” på slagteriet i Sæby, fordi han på trods af de få år i Danmark allerede taler mere eller mindre flydende dansk. Derfor har han fra starten af haft en nøglerolle for ledelsen og den daværende tillidsrepræsentant som brobygger. Af samme årsag startede tanken om at blive tillidsrepræsentant hos ham. 

- Fordi langt størstedelen af aftenholdet er fra Eritrea, var jeg altid rundt med den tidligere tillidsrepræsentant for at oversætte. Med tiden tænkte jeg, hvorfor jeg ikke bare kunne gøre det selv. Efter at have spurgt mig lidt omkring for at høre, hvad andre tænkte om ideen, valgte jeg at stille op, og resten er historie, som man siger, smiler Yergalem Melake.

Det er fantastisk, når et ungt menneske med en anden baggrund engagerer sig i det faglige arbejde og har lyst til at blive tillidsrepræsentant. Forhåbentlig kan han inspirere andre,
- Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF

Yergalem fortæller videre, at han allerede har et godt samarbejde med fællestillidsmanden i Sæby, Jens Hansen, som han forventer at lære meget af. Han glæder sig generelt til at blive klogere på tillidserhvervet via kurser og er allerede i fuld gang med at læse bøger om emnet. 

Kan være inspiration for andre

I Fødevareforbundet NNF er næstformand Jim Jensen imponeret: 

– Det er simpelthen så sejt, hvor langt Yergalem er nået i så ung en alder. Det er fantastisk, når et ungt menneske med en anden baggrund engagerer sig i det faglige arbejde og har lyst til at blive tillidsrepræsentant. Dem kan vi sagtens bruge nogle flere af, så forhåbentlig kan han inspirere andre, siger han og tilføjer:

– Vi byder ham velkommen i vores fællesskab. Han er i gode hænder blandt gode kollegaer i Sæby, og vi vil selvfølgelig gøre alt, hvad vi kan for at understøtte ham og andre tillidsfolk.