Nyhed

Medlemmerne af Fødevareforbundet NNF’s a-kasse blev i efterlønsordningen

3.622 nuværende eller tidligere medlemmer af Fødevareforbundet NNF’s a-kasse fik tilbud om at få deres efterlønsbidrag udbetalt skattefri i første halvår af 2022. Kun 229 valgte at få deres bidrag udbetalt.
Brødfabrik bageri industri
Brødfabrik bageri industri

Vil du stadig være med i efterlønsordningen? Det spørgsmål skulle knap 330.000 danskere, der betaler eller har betalt til efterlønsordningen tage stilling til i det første halvår af 2022.

Det glæder mig, at så mange af vores medlemmer valgte at blive i efterlønsordningen. Vores medlemmer har historisk set været rigtig glade for ordningen.
- Marie Beck Jensen, forsikringschef i Fødevareforbundet NNF’s a-kasse

Fødevareforbundet NNF’s a-kasse sendte tilbage i december 2021 brev ud til 3.622 nuværende eller tidligere medlemmer, som kunne vælge at få deres efterlønsbidrag udbetalt skattefrit i perioden 1. januar til 30. juni 2022. Af dem valgte 229 nuværende eller tidligere medlemmer få deres efterlønsbidrag udbetalt. Langt de fleste blev dermed i ordningen.

– Det glæder mig, at så mange af vores medlemmer valgte at blive i efterlønsordningen. Vores medlemmer har historisk set været rigtig glade for ordningen. Mange af dem kommer tidligt på arbejdsmarkedet og har hårdt fysisk arbejde gennem hele deres arbejdsliv, og netop efterlønsordningen har givet dem mulighed for at kunne trække sig tilbage, inden de var helt nedslidte, og kroppen sagde stop, siger forsikringschef i Fødevareforbundet NNF’s a-kasse Marie Beck Jensen og tilføjer:

– Selvom det kan være fristende få at en kontant udbetaling, har langt de fleste valgt at beholde de muligheder, der er i efterlønsordningen som fx tidlig tilbagetrækning, seniorjob og de skattefrie præmier.

Tidlig pension er et reelt alternativ til efterløn

Det var tredje gang, at dem, som tidligere har indbetalt til efterlønsordningen eller stadig gør det, fik mulighed for at få deres bidrag udbetalt skattefrit. Første gang var tilbage i 2012, hvor halvdelen af den ene million danskere, som var med i efterlønsordningen, valgte hæve pengene og melde sig ud af ordningen. Anden gang var i 2018, og der valgte langt færre at få deres efterlønsbidrag udbetalt skattefrit.

Det er godt, at vi langt om længe har fået et reelt alternativt, for dem som af den ene eller anden årsag ikke har retten til efterløn.
- Marie Beck Jensen, forsikringschef i Fødevareforbundet NNF’s a-kasse

I år opstod muligheden igen på grund af retten til tidlig pension, men i modsætning til i 2012 og 2018 var der denne gang et alternativ til efterlønnen, nemlig retten til tidlig pension.

– Siden efterlønnen de facto blev afskaffet i 2011, har Fødevareforbundet NNF kæmpet for at sikre vores medlemmer og andre lønmodtagere med de længste og hårdeste arbejdsliv ret til en værdig tilbagetrækning. Det er godt, at vi langt om længe har fået et reelt alternativt, for dem som af den ene eller anden årsag ikke har retten til efterløn, siger Marie Beck Jensen.

Det har siden 1. august 2021 været muligt at søge om ret til tidlig pension. Knap 26% af de medlemmer af Fødevareforbundet NNF’s a-kasse, som kunne søge om retten, har fået tilkendt tidlig pension. Det viser de nyeste tal fra Beskæftigelsesministeriet fra maj 2022.