Foto af Jens Bach
Nyhed

Afdelingsnæstformand Michael Nielsen fylder 60 år: "Fagforeningen er mit hjerteblod"

"Det vigtigste i mit arbejde er at servicere vores tillidsfolk og medlemmerne", siger Michael Nielsen, afdelingsnæstformand i Fødevareforbundet NNF Midt Vestjylland, som fylder 60 år til august.

Torsdag den 11. august fylder afdelingsnæstformand Michael Nielsen, Fødevareforbundet NNF Midtvestjylland, 60 år.

Michael Nielsen var 15 år, da han droppede ud af 9. klasse. Hans plan var at følge i faderens fodspor og blive slagteriarbejder. Nu var muligheden der for at komme i lære på svineslagteriet i Holstebro. Men sådan skulle det ikke gå.

Man skulle være 16 år for at komme i lære, og det havde man ikke taget højde for, da lærlingekontrakten skulle underskrives.

Blev kommis

I stedet kom Michael Nielsen i lære som kommis hos en onkel, der havde en købmandsbutik i Rindum ved Ringkøbing. Da han blev udlært, havde han arbejde forskellige steder som kommis.

Arbejdet som slagteriarbejder trak, så da han fik mulighed for at komme på et skærekursus, slog han til. Men så var det, han blev tilbudt at blive butikschef i et supermarked. Og det tilbud var svært at sige nej til.

- I de år skete der meget nyt inden for detailbranchen, bl.a. med udvidede åbningstider, Og det var svært at kombinere med et familieliv, siger Michael Nielsen.

Så han tog jobbet på slagteriet i Herning.

Talsmand på slagtekæden

Han fik arbejde på slagtekæden i 1992. Men det var en turbulent tid, hvor fronterne mellem ledelsen på slagteriet og de ansatte var trukket voldsomt op. Det var her interessen for det faglige arbejde blev lagt, fortæller Michael Nielsen, der blev valgt som talsmand for kollegerne på slagtekæden.

I 2005 blev Michael Nielsen valgt som formand i Fødevareforbundet NNF i Herning, så han har beskæftiget sig med alt fra det faglige arbejde, overenskomster over sociale sager til arbejdsmiljø og arbejdsskader. Da Fødevareforbundet NNF fusionerede afdelingerne i Herning, Holstebro og Skive/Viborg i 2009 blev Michael Nielsen valgt til afdelingsnæstformand.

I anledning af fødselsdagen holdes der reception onsdag den 24. august klokken 13 til 16 i Fødevareforbundet NNF's lokalafdeling, Struervej 31 i Holstebro.