Videoartikel

Video: Sådan sikrer du dig ret til dagpenge efter din uddannelse

Vil du være sikker på, at du kan få dagpenge, når du er ledig? Denne korte video forklarer, hvad du får ud af et medlemskab af a-kassen, og hvornår du skal melde dig ind for at have ret til dagpenge efter din uddannelse.

Hvorfor er det lige, at du skal være medlem af en a-kasse? Og hvornår skal du melde dig ind for at sikre dig, at du får dagpenge, når du er færdig med din uddannelse? Videoen øverst i denne artikel giver dig svar på disse og flere spørgsmål.

Du kan også læse det, du behøver at vide, her:

Et medlemskab af en a-kasse er et krav for, at du kan have ret til dagpenge.

Ud over ret til dagpenge kan a-kassen hjælpe dig med:

  • Hjælp til at finde et arbejde.
  • Hjælp til at tage efter- og videreuddannelse, der kan hjælpe dig tættere på et job, når du er ledig.
  • Hjælp til at finde information og vejledning andre relevante steder.

Det er vigtigt at sige, at det er politikerne, der fastlægger reglerne for, hvordan a-kassen arbejder. Det er politikerne og ikke a-kassen, der bestemmer hvilke regler, du skal leve op til for at få dagpenge, eller hvor meget du kan få udbetalt.

Vigtige ting at huske i forbindelse med medlemskab af a-kasse under uddannelse eller umiddelbart efter endt uddannelse:

  • Der er mulighed for at få gratis a-kasse-medlemskab under din uddannelse, hvis du lever op til nogle krav. Kontakt a-kassen for at høre nærmere.
  • Hvis du har været medlem under din uddannelse i mindst ét år, inden du bliver færdig, er der mulighed for, at du kan få dagpenge fra dag ét som ledig.
  • Hvis du ikke har været medlem under uddannelsen, skal du melde dig ind senest 14 dage efter, du er udlært. Så kan du kan få dagpenge efter én måned som ledig. Melder du dig ind efter fristen, skal du være medlem i et år for at være berettiget til dagpenge.
  • Hvis du er medlem af a-kassen under din uddannelse, får du automatisk et brev i e-boks en måned inden, du bliver færdig. Det er vigtigt, at du læser og reagerer på brevet, for det kan have betydning for, hvor meget du kan få i dagpenge, når du er færdig.

Hvis du har spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte a-kassen på 3818 7272.