Nyhed

OK Snacks udvider produktionen i Ejstrupholm og nedlægger den i Tårs

Medarbejderne hos OK Snacks i Ejstrupholm får snart mere plads og flere kollegaer, når virksomheden til sommer udvider produktionen. Samtidig lukkes afdelingen i Tårs, og der er ifølge tillidsrepræsentanten taget godt hånd om kollegaerne.
Få artiklen læst op
0:00

Til sommer får medarbejderne hos OK Snacks i Ejstrupholm endnu mere plads til at producere flæskesvær, popcorn og chips. Virksomheden udvider ifølge Horsens Folkeblad dens produktion i Ejstrupholm med 5.500 kvadratmeter. Samtidig stopper produktionen i virksomhedens afdeling i Tårs, hvor man har boet til leje, men ikke længere har nok plads.

– Vi bor til leje i Tårs, og lejemålet ophører til sommerferien. Vi kunne ikke blive ved med at være der. Der var ingen udvidelsesmuligheder i Tårs, så for to år siden besluttede vi at opsige lejemålet der og begyndte at bygge nyt i Ejstrupholm, så vi kan samle det hele ét sted, forklarer Torben Juul Andersen, der er direktør for OK Snacks A/S til Horsens Folkeblad.

Mere plads og flere kollegaer

OK Snacks beskæftiger i dag 170 medarbejdere, men vil fra sommer få brug for flere hænder. Mens tillidsrepræsentant hos OK Snacks i Ejstrupholm Pernille Blaabjerg Lassen ser frem til at få mere plads og flere kollegaer, er situationen anderledes for tillidsrepræsentant hos OK Snacks i Tårs Per Bjergene Larsen og hans syv kollegaer i produktionen. De har kendt til planen om nedlukningen i et stykke tid, fortæller han:

– Nogle kollegaer blev lidt paf, men de har taget det pænt, og vi støtter hinanden, siger Per Bjergene Larsen.

Lukker og slukker efter 21 år

Udover den fratrædelsesgodtgørelse, som medarbejderne hos OK Snacks i Tårs har ret til ifølge overenskomsten, er der ifølge Per Bjergene Larsen lavet en god aftale om, at de får en fastholdelsesbonus, hvis de fortsætter arbejdet frem til den dag, produktionen lukker. Den har kollegaerne valgt at takke ja til:

– Vi bliver her helt til slut og rydder det sidste op. Den 1. juli er vores sidste arbejdsdag, men vi stopper med at producere i uge 23 og bliver nok fritstillet den 17. juni, fortæller Per Bjergene Larsen.

Det gør ikke ondt endnu, men når vi begynder at nærme os, bliver det nok vemodigt.
- Per Bjergene Larsen, tillidsrepræsentant OK Snacks i Tårs

Til marts har han arbejdet på virksomheden i 21 år, og derfor bliver det også underligt at være med til at lukke den ned, erkender han:

– Det gør ikke ondt endnu, men når vi begynder at nærme os, bliver det nok vemodigt. De fleste af os har gået sammen i 17-20 år. Det har aldrig nogensinde være en virksomhed med svingdør, fordi vi værner om at passe på hinanden, siger han og understreger, at han har fokus på, hvordan kollegaerne kommer til at reagere, når tiden nærmer sig. En enkelt af dem har valgt at flytte med produktionen til Ejstrupholm til sommer.