Nyhed

Tillidsmandskollegiet melder klar til OK23

Knap 100 tillidsfolk fra slagterier og kødforædlingsvirksomheder har sat hinanden stævne i to dage for at diskutere, hvad der rør sig indenfor deres område. Og i den forbindelse er det ikke til at komme uden om OK23.

Var man i tvivl, bliver det efter blot få minutter i selskab med de tillidsvalgte indenfor slagterindustri– og forædlingsområdet tydeligt, at vi nærmer os nogle store overenskomstforhandlinger.

OK23 havde sit helt eget punkt på dagens program, og næstformand og forhandler for Fødevareforbundet NNF Jim Jensen gav de nysgerrige og engagerede tillidsvalgte en status på processen.

Fredag den 11. november lukkede muligheden for, at medlemmerne af Fødevareforbundet NNF kunne komme med deres ønsker og krav til de kommende overenskomstforhandlinger.

Medlemmernes mange ønsker er efterfølgende blevet diskuteret og behandlet af forhandlingsudvalgene for hver af de overenskomster, der skal forhandles.

Onsdag den 7. december skal Fødevareforbundet NNF’s hovedbestyrelse behandle og udtage de krav, som forbundet vil præsentere for arbejdsgiverne ved forhandlingsbordet.

Jeg tør ikke stå her og love, at vi kan indfri medlemmernes forventninger, men vi vil gøre, hvad vi kan. Og selvom det ser rigtig svært ud, så får det os ikke til at tøve. Tværtimod.
- Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF

Pengene på bordet i en inflationstid

Selvom kravene formelt set ikke er udtaget, løfter Jim Jensen en flig af sløret for, hvad medlemmerne ønsker:

- Vi har hørt det, da vi var rundt med OK-bussen og jeg ved, at det også fylder, når de tillidsvalgte taler med kollegerne ude på virksomhederne. Løn! Det giver sig selv i en tid med rekordhøj inflation og rekordlav ledighed.

Jim var ærlig i sin melding til de tillidsvalgte:

- Jeg tør ikke stå her og love, at vi kan indfri medlemmernes forventninger, men vi vil gøre, hvad vi kan. Og selvom det ser rigtig svært ud, så får det os ikke til at tøve. Tværtimod.

Udover løn ligger også en udbygning af fritvalgsordningen, seniorordninger og bedre mulighed for uddannelser højt på medlemmernes ønskeliste.

Genvalg til formanden for tillidsmandskollegiet

Tillidsmandskollegiet, der er en samling af tillidsrepræsentanter fra de forskellige grene af Danish Crown, benyttede også lejligheden for at holde generalforsamling.

Tillidsmandskollegiet blev stiftet i april 2000, og det er 21. gang, at kollegiet er samlet til generalforsamling.

Siden 2016 har tillidsrepræsentant fra Danish Crown i Blans Brian Vestergaard stået i spidsen for kollegiet, og eftersom han blev genvalgt til posten uden modkandidater, snupper han en periode mere som formand.

I sin beretning benyttede han lejligheden til at lange ud efter de danske landmænd, der ikke arbejder for at sikre danske arbejdspladser:

- Bestanden af grise på danske gårde er faldet til det laveste niveau i 22 år. Men som udgangspunkt er der ikke brug for flere grise i Danmark. Der er til gengæld brug for, at danske grise bliver til flest mulige danske arbejdspladser. Den helt vanvittige eksport af smågrise er stadig kæmpestor. Danish Crowns ejere skal komme ind i kampen og hjælp med at trække den anden vej.

FØLG MED I FORHANDLINGERNE på OK23.nnf.dk