Foto af Rune Evensen
Nyhed

Kransekage og konfekt til krudt og kugler

Findes der noget bedre end at starte det nye år med at sætte tænderne i et stykke sprød kransekage? Hos Bæchs Conditori i Hobro bager de både klassisk kransekage og kransekagehjerter, som er fyldt med lækker kransekagekonfekt.

Der er mange måder at fejre overgangen til det nye år. Nogle springer ind i det fra kanten af sofaen, mens rådhusklokkerne slår på TV. Andre fejrer det udendørs ved at sende en raket mod nattehimlen.

Ligegyldigt, hvordan du kommer ind i det nye år, så hører det sig til med et glas bobler og kransekage, når vi siger ”Farvel og tak” til det gamle år og ”Goddag” til det nye.

Hos Bæchs Conditori i Hobro bager de både klassisk kransekage og kransekagehjerter, som er fyldt med lækker kransekagekonfekt.

Råmassen til kransekagen leveres fra Odense Marcipan. De omkring 200 kilo råmasse blandes med ca. 100 kilo sukker og 12-14 liter æggehvider, og efter ti minutter i røremaskinen er kransekagemassen klar.

Førhen stod 6-8 bagere og sprøjtede rosetter med sprøjteposer, men i dag styrer én mand den maskine, som laver konfektstykkerne. På otte timer producerer maskinen ca. 25.000 konfektstykker.

Konfektstykkerne bages ved 220 grader i 16-18 minutter, til de er gyldne. Efter bagningen køler stykkerne lidt, inden de sprøjtes manuelt med chokolade fra Odense Marcipan. Når chokoladen er størknet, kommer konfektstykkerne på frost.

Maskinen laver nogle store kransekageringe, som formes til hjerter. Når hjerterne er bagt og kølet, sprøjtes de med hvid glasur. Det er den samme maskine, som laver kransekagestykker, urskiver og syvringstoppe.

I pakkeriet lægges kransekagehjertet i en æske med 12 stykker konfekt og er nu klar til at blive spist den 31. december kl. 00.00. Hvis du da kan vente så længe.

Rigtig godt nytår!