Foto af Rune Evensen
Nyhed

Jørgen besøgte dronningen efter 48 års ansættelse hos Danish Crown

I 48 år har Jørgen Larsen troligt passet sit arbejde på Danish Crown i Aabenraa. Derfor har han fået tildelt Den Kongelige Belønningsmedalje, som han var ovre at takke dronningen for.

Jørgen Larsen følte sig helt rolig, da han mandag morgen gik ind ad døren på Christiansborg for at møde Hendes Majestæt Dronningen. Han skulle sige tak til hende for Den Kongelige Belønningsmedalje, han havde modtaget for 48 års ansættelse som slagter hos Danish Crown i Aabenraa.

Men timerne gik, og da Jørgen efter mere end fire timer blev kaldt ind fra venteværelset, sad nerverne udenpå tøjet.

- Mine hænder begyndte at ryste helt enormt. Jeg skulle huske at bukke på forskellige tidspunkter, siger han, da han kommer ud fra besøget.

Overvældet af oplevelsen sætter Jørgen sig på en sten og tænder en cigaret for at få ro på de sidste nerver. Han synes, dronning Margrethe var flink at tale med.

Mine hænder begyndte at ryste helt enormt. Jeg skulle huske at bukke på forskellige tidspunkter
- Jørgen Larsen, slagteriarbejder gennem 48 år

- Hun spurgte, hvornår jeg var kommet herover, og jeg fortalte hende, at jeg nu skulle ud og spise med min mester og fabrikschef. Så ville hun vide, hvor vi skulle hen, men der måtte jeg blive hende svar skyldig, siger Jørgen.

“Han har været en slider hele sit liv”

Jørgens nevø, tidligere mester og fabrikschef står klar til at tage imod ham, da han kommer ud. De har i noget tid talt om, at han må være sulten, for det er længe siden, de kørte fra Aabenraa klokken 05.30 i morges.

Artiklen fortsætter under billedet.

Jørgen Larsen får medalje af dronningen efter 48 år på slagteriet.
Jørgen Larsen havde taget opbakningen med, da han skulle ind til dronningen. Her flankeres han af sin tidligere mester, fabrikschef og nevø. 

- Jørgen er en sindig jyde, der har knoklet hele sit liv. Selvfølgelig kører vi med ham herover. Medaljen er fuldt fortjent, og nu skal vi ud og have en god frokost efter Jørgens ønske, siger fabrikschef Karsten Engebæk.

Morten Sørensen har været Jørgens mester i 20 år, og han har kun godt at sige om Jørgens arbejdsindsats.

- Han har været en slider hele sit liv. Han er en sindig jyde, der ikke gør meget væsen af sig, siger han.

Hårdt arbejde for 48 år siden

Jørgen selv er måske den, der er mindst imponeret over sin egen indsats. Han kom i lære på slagteriet som 18-årig, og han har altid haft den holdning, at man skal bestille noget uanset hvor man er. Derfor overvejede han aldrig at skifte arbejdsplads undervejs.

- Han har været en slider hele sit liv. Han er en sindig jyde, der ikke gør meget væsen af sig
- Morten Sørensen, Jørgens mester gennem 20 år.

- For 48 år siden var arbejdet meget hårdere, end det var den sidste del af tiden. Vi har alle maskinerne nu, og de er ikke så svære at lære at bruge. Jeg havde ikke holdt 48 år, hvis ikke den udvikling var sket, siger han.

“Jeg ville gerne have snuppet 50-års medaljen”

Det ærgrer dog Jørgen, at han ikke nåede op at ramme 50 år hos Danish Crown i Aabenraa.

- Jeg var glad for at arbejde, men til sidst gik det bare ikke mere. Mine fingre gjorde ondt, og jeg var for slidt. Jeg kan godt huske, at jeg fnyste lidt indvendig, da jeg som ung hørte de ældre slagteriarbejdere klage over skavanker, men der blev jeg klogere, siger han.

Selvom Jørgen savner sin daglige gang på slagteriet, hvor han stoppede i oktober 2021, har han det godt med at være gået på pension. Han smutter dog indimellem forbi slagteriet til en kop kaffe.

- Indimellem skal jeg lige op og hilse på og se, om der er sket noget nyt, siger han.

En lettet Jørgen Larsen efter at have mødt dronningen.