Foto af Rune Evensen
Nyhed

”Vi får en mere voksen lærling med tilbage fra Skills”

Deltagerne ved DM i Skills udvikler sig både som mennesker og bliver bedre til deres fag, fortæller den lærlingeansvarlige hos Danish Crown i Blans.
Bo Banke sammen med Lasse Kolmos, der er en af 6 slagterlærlinge, der deltager ved DM i Skills.
Bo Banke sammen med Lasse Kolmos, der er en af 6 slagterlærlinge, der deltager ved DM i Skills.

Deltagerne ved DM i Skills kommer tilbage til deres lærepladser som bedre lærlinge, fortæller Bo Banke, der er lærlingeansvarlig på Danish Crowns slagteri i Blans.

- Det er et arrangementet de vokser med. De er total entusiastiske om det, og går op i det med liv og sjæl, siger han.

DM i Skills er Danmarks største uddannelsesevent, hvor 300 lærlinge dyster om at blive den bedste inden for 48 forskellige fag. Det foregår i år i Høng på Vestsjælland. De lærlinge, der deltager i konkurrencerne, har kvalificeret sig via skolemesterskaber og skal nu forsøge at vinde titlen som danmarksmester. 

Slagterfaget er et af de fag, der konkurreres , og Bo Banke har oplevet, hvordan deltagerne vokser som mennesker, når de skal præsentere, hvad de kan.

- De skal selv stå med det, og det vokser man med. Vi får en mere voksen lærling med tilbage fra Skills, siger han.

Artiklen fortsætter under billedet.

De bliver bedre til deres fag

Bo Banke sidder i Slagterfagets Fællesudvalg og har været med ved Skills både da faget var et såkaldt præsentationsfag og de seneste gange, hvor det har været en del af konkurrencerne. I år er han igen til stede.

Ud over at vokse som mennesker, bliver deltagerne også helt konkret bedre til deres fag, fortæller han. Konkurrencerne er nemlig en god motivation for at dygtiggøre sig.

- Det betyder blandt andet, at de bruger noget af deres fritid på det, siger Bo Banke.

Det er Lasse Kolmos på 23 år, der er en af deltagerne i konkurrencen for slagterlærlinge, enig i.

- Man kan ikke komme uforberedt, så man må øve sig hjemmefra. Det giver noget motivation, at man skal til en konkurrence, siger han.

Lasse Kolmos er til daglige slagterlærling på slagteriet i Blans. Han er glad for at være slagter, fordi han godt kan lide at følge processen, der forvandler et helt dyr til spiseklar mad. Han holder af skære i kødet, udbene, lave alle de forskellige udskæringer, og han ser frem til, at vise de besøgende ved DM i Skills, hvad han kan.

- Jeg er stolt af at være slagter, så det betyder noget, siger han.