Foto af Rune Evensen
Nyhed

Nye kurser på Thise Mejeri er et hit

Det kan være svært for nogle mejerier at undvære deres mejerister i de tre dage, som et kursus ofte tager. Derfor har Thise Mejeri taget teten og har for første gang afholdt éndags-kurser med fuldt hus af besøgende fra andre mejerier.
Få artiklen læst op
0:00

På Thise Mejeri i Roslev har de taget et nyt initiativ, som vækker begejstring. De afholder éndags-kurser for mejerister - ikke bare for deres egne kollegaer, men også fra andre mejerier.

Det første kursus, som var i sidemandsoplæring, blev afholdt i marts, og deltagerne var ifølge evalueringsskemaet begejstrede.

- Jeg synes, det var et fedt kursus. Vores underviser var inspirerende, og han fik alle med, selvom nogle af øvelserne krævede, at vi gav meget af os selv, siger Thomas Andersen, der er mejerist og arbejdsmiljørepræsentant hos Naturmælk.

Det praktiske, men meget vigtige element ved kurset var, at det kun tog én dag. For mejerierne rundt omkring i landet vil gerne have deres medarbejdere på kursus, men kurserne hos Mejeribrugets Uddannelsesfond tager tre dage, og så længe kan medarbejderne være svære at undvære.

- Hos os er det vanskeligt at undvære os medarbejdere så længe ad gangen for at tage på kursus. Men én dag kan sagtens lade sig gøre, og så kan vi komme igen en anden dag til et nyt kursus, siger Thomas Andersen.

Overnatning var genial 

Naturmælk Mejeri ligger i Tinglev og Thise Mejeri i Roslev. Det betyder en køretur på to timer og 40 minutter, som er langt for et kursus, der starter klokken 07.00 om morgenen.

Det var en god rundvisning, og det var spændende at se, hvordan de gør det hos dem. Det lærer man også noget af.
- Thomas Andersen, mejerist og arbejdsmiljørepræsentant hos Naturmælk

Men også dét havde Thise Mejeri fundet en løsning på.

- De havde arrangeret, at vi kunne komme og sove dagen før, og det var genialt, siger Thomas Andersen.

En ekstra bonus ved, at kurset blev holdt på et mejeri, var den rundvisning, deltagerne fik.

- Det var en god rundvisning, og det var spændende at se, hvordan de gør det hos dem. Det lærer man også noget af, siger Thomas.

Fællestillidsrepræsentant: Vi har fået mange roser

Det er fællestillidsrepræsentant Kaj Andersen hos Thise, der har knoklet for at få kurserne til at spille på alle parametre. Og trods sin jyske beskedenhed kan han ikke skjule sin stolthed over projektet.

- Vi har fået mange roser fra forskellige mejerichefer, og deltagerne var tilfredse, så det er fedt, at det er lykkes for os.

Deltagerne modtager lønkompensation, og Thise har også lave udgifter, fordi de støttes af Mejeribrugets Uddannelsesudvalg.

- Jeg synes, at vi er lykkedes med at skrue nogle kurser sammen, som tilgodeser både medarbejderne og arbejdsgiverne. Jeg har talt med mange kolleger, som synes, det er grænseoverskridende at tage væk hjemmefra i tre dage for at bo på hotel og være på kursus. Så jeg tror også, at det er nemmere for den enkelte kollega at få de her kurser til at gå op med privatlivet, siger Kaj.

Boks: Vil du vide mere?

De tre kurser, Thise afholder er: Sidemandsoplæring, Kommunikation og Konflikthåndtering samt Samarbejde og Kollega-service. Hvis du vil vide mere, så kontakt fællestillidsrepræsentant på Thise Mejeri, Kaj Andersen på tlf: 27 11 34 38