Foto af Rune Evensen
Nyhed

Konditor fra Kvickly snuppede andenpladsen ved kagekonkurrence

Det kom som en overraskelse for mange, da konditor Cecilie Mia Hansen fra Kvickly i Kalundborg overhalede flere af de store konditorier inden om og løb med andenpladsen ved kagekonkurrencen ”Årets Kage”. Hun håber, at hun har vakt supermarkedskundernes interesse for anderledes og finere kager.

– Jeg tror, at folk var ret overraskede over, at det var et supermarked, der blev nummer to.

Sådan siger konditor Cecilie Mia Hansen, som sikrede sin arbejdsplads Kvickly i Kalundborg en flot andenplads ved konkurrencen ”Årets Kage” i marts, hvor 77 konditorer og bagere fra hele landet deltog.

– Vi bruger ikke lige så lang tid på hver enkelt kage, som de gør hos nogle konditorier i København. Jeg elsker at lave de fine kager til særlige lejligheder, men jeg har fart på, når jeg kreerer flødeskumskager. Folk ved jo godt, at der er forskel på Kvicklys kager og finere konditorier – ligesom der er forskel på prisen. Netop derfor tror jeg, at folk blev så overraskede, siger Cecilie, som suppleres af bagermesteren i butikken, Tommy Jensen:

– Jeg havde en fornemmelse af, at der blev meget stille, da de råbte os op. Og det, tror jeg, var, fordi folk var meget overraskede. Det skulle også lige gå op for os, før vi brød ud i kæmpe jubel, siger han. 

Kunderne skal vænne sig til en anden madoplevelse

Cecilies prisvindende kage hedder Golden Tea og består af cremefraiche mousse med vanilje, en syrlig appelsingelé, sprød hasselnøddekrokant og karamel med smag af kvæde-te på en bund med saltet hasselnød.

Det er klart, at folk lige skal vænne sig til, at her får man en anden madoplevelse end ved de kager, man normalt køber hos os.
- Cecilie Mia Hansen, konditor i Kvickly Kalundborg

Én Golden Tea koster 53 kroner, og selvom det er langt fra, hvad kunderne normalt efterspørger i Kalundborg, så blev den revet væk, første gang bageriet reklamerede med den på Facebook.

– Der var også nogle, som spurgte mig, om én kage kun var til én person. Men det er klart, at folk lige skal vænne sig til, at her får man en anden madoplevelse end ved de kager, man normalt køber hos os. Begge slags kager er gode, men de er forskellige og afhænger af, hvad vores kunder ønsker at betale for i kvalitet, udtryk og smag, siger Cecilie.

Hun har kun fået positive tilkendegivelser fra kunderne, og flere har sagt, at de har manglet et sted i området med den type kager.

Fine kager kan give det mere prestige at være i praktik i et supermarked

Cecilie brænder for at lave de smukke kager, som smager af lige lidt ekstra, og hun vil gerne producere dem til det daglige salg. Derfor håber hun, at hun kan åbne kundernes øjne for nye smagsoplevelser.

– Jeg vil rigtig gerne have flere kager i produktion. Ikke mindst fordi jeg gerne vil lære vores elever det. Det ville også betyde, at der var mere prestige i at komme i praktik i et supermarked. Det er en af grundene til, at jeg er så glad for den store medieomtale af mine kager, siger hun.

Jeg håber, at folk vil tænke, at de skal bruge Kvickly Kalundborg til deres festkager, nu de ved, at vi har en sindssyg dygtig konditor.
- Tommy Jensen, bagermester i Kvickly Kalundborg

Bagermester Tommy Jensen håber også, at endnu flere vil vælge Kvickly, når de skal have lavet festkager.

– Cecilie og kagen har fået enormt meget omtale, så jeg håber da, at folk vil tænke, at de skal bruge Kvickly Kalundborg til deres festkager, nu de ved, at vi har en sindssyg dygtig konditor.

“Cecilie kunne jo åbne det nye, hippe sted i København”

I hverdagen har Cecilie også mange andre opgaver end at kreere detaljerede kager, og det trives hun godt med.

– Jeg lærer en masse om økonomi, og jeg ved, at hvis jeg synes, der går lidt rigeligt hurtig-produktion i den en dag, så skal jeg næste dag nørkle med de fine fest-kager. Men det er lige så vigtigt for mig, at jeg er så godt tilpas her. Kollegaerne er søde, og vi har et godt sammenhold. Det betyder meget for mig i hverdagen, siger Cecilie, og bliver suppleret af Tommy Jensen:

– Cecilie kunne jo åbne det nye, hippe sted i København, hvis hun ville. Men jeg har indtryk af, at hun trives her. Vi prøver jo også at imødekomme hendes naturlige behov for at udfolde de evner, hun har, siger han.