Foto af IBA Erhvervsakademi Kolding
Nyhed

Slagteriarbejder Brian tog selv initiativ til lederuddannelse

Lysten til at lære noget nyt fik Brian Pedersen, der arbejder på Danish Crowns slagteri i Blans, til at starte på en uddannelse. Om få måneder er han færdig med sin 3-årige akademiuddannelse i ledelse.
Få artiklen læst op
0:00

Med et fuldtidsarbejde, en kæreste og tre børn kan man tænke, at Brian Pedersen, der arbejder på slagtegangen på Danish Crowns slagteri i Blans, har nok at se til i hverdagen. Men når andre efter en lang dag smækker benene op og tænder for fjernsynet, finder Brian Pedersen i stedet lektierne frem eller tager i skole.

Undervisningen har givet en masse inputs, som jeg tager med hjem, og reflekterer over.
- Brian Pedersen, slagteriarbejder

Brian Pedersen er nemlig i gang med at tage en akademiuddannelse i ledelse på IBA Erhvervsakademi Kolding. Det har han været i næsten tre år, og han er derfor færdig med uddannelsen til sommer. Brian Pedersen tog selv initiativ til at tage ledelsesuddannelsen, fordi han gerne vil arbejde som leder på sigt.

- Jeg drives af resultater, og jeg vil gerne arbejde med udvikling af mennesker. Jeg tror på, at gode resultater skabes ved at sætte medarbejderne i fokus og lave god trivsel. En god leder sørger for, at medarbejderne får succes, for så får man også selv succes. Undervisningen har givet en masse inputs, som jeg tager med hjem, og reflekterer over. På arbejde kan jeg så se forskellige situationer, hvor de værktøjer fra uddannelsen kan bruges, siger Brian Pedersen.

Skole om aftenen får privatlivet til at gå op

Lederuddannelsen foregår på IBA Erhvervsakademi Kolding, hvor Brian Pedersen er til undervisning 1-2 aftener om ugen i tre timer ad gangen. Ud over det er der opgaver og aflevering, der skal laves fra gang til gang.

Lektierne kan jeg passe ind, som jeg vil, så der er masser af fleksibilitet.
- Brian Pedersen, slagteriarbejder

Det passer Brian Pedersen godt, at undervisningen foregår om aftenen, fordi han på den måde kan passe sin familie, sit arbejde og sin skole.

- Når jeg har fri fra arbejde, kan jeg nå hjem og være sammen med min familie, spise en tidlig aftensmad og så tage af sted til undervisning de dage om ugen, der er det. Lektierne kan jeg passe ind, som jeg vil, så der er masser af fleksibilitet, og det er ikke gået ud over det ene eller det andet undervejs, siger Brian Pedersen.

Spring ud i det

Brian Pedersen forstår godt, hvis uddannelse ved siden af jobbet og skolebænken generelt kan afskrække nogle. Men han opfordrer folk til at springe ud i det, fordi fordommene slet ikke holder.

- Det er voksne mennesker, man går i skole sammen med, og det er mennesker, som alle vil være en del af uddannelsen og lære noget nyt. Samtidig er det folk med vidt forskellige baggrunde, så det er spændende at høre om andres hverdag og udfordringer, siger Brian Pedersen.   

Samtidig fortæller han også, at man ikke behøves at have været stærk i skolen tidligere for at tage tilbage på skolebænken.

- Man bliver hjulpet rigtig meget af underviserne. Folk kommer som sagt med forskellige baggrunde, og der bliver gjort meget ud af at få hjulpet alle i gang. Så det skal man ikke være bange for, siger Brian Pedersen.  

Boks: Få hjælp til at komme i gang

Vil du også i gang med uddannelse?
Du er altid velkommen til at kontakte Susan Clausen i Fødevareforbundet NNF’s Arbejdsmarkedssekretariat på tlf.: 3818 7234 eller mail: sc@nnf.dk