Foto af Simon Johnsen
Medlemsinfo

Steffen taler de unges sag på kongressen

“Forbundet ønsker, at ungdommen får mere indflydelse, og den mulighed griber jeg.” Sådan siger 29-årige Steffen Jørgensen, som er delegeret til Fødevareforbundet NNF’s kongres 2021.

Den 23. til 26. september holder Fødevareforbundet NNF sin 11. ordinære kongres. Her bliver linjerne for de næste års arbejde fastlagt. Kongressen er forbundets øverste myndighed og består af medlemmer, der er valgt i de seks lokale afdelinger - de kaldes også "delegerede". For slagteriarbejder Steffen Jørgensen er det første gang, han er med til kongres som delegeret.

Hvordan har du det med at være delegeret på kongressen?   

Jeg er rigtig glad for det. På Fødevareforbundet NNF's sidste kongres i 2016 blev det besluttet, at forbundet ønsker, at ungdommen får mere indflydelse. Den mulighed griber jeg. Jeg er med i NNF Ungdoms landsudvalg, og her har vi snakket om nogle retningslinjer, som vi gerne vil have igennem. Det håber jeg, vi lykkes med.

Du har aldrig været på kongres før. Hvilke forestillinger har du om det?

Jeg har hørt, at man fejrer fagforeningen, fællesskab og sammenhold. Man sætter en kurs for, hvad der skal ske de næste fire år, og det er interessant at være en del af. Det er vildt at tænke på, at der er så mange mennesker, som bliver berørt af de beslutninger på den ene eller anden måde. 

Tror du, der bliver et specielt sammenhold mellem jer unge?

Helt sikkert. Det skaber altid mere sammenhold, når vi unge er til arrangementer sammen. Kongressen varer fire dage, og det, er jeg sikker på, vil skabe mere fællesskab og styrke relationerne.

Hvad glæder du dig til?

Jeg glæder mig til at opleve stemningen og til sangene og talerne. Jeg kan godt lide fællesskabet, og for mig er det altid en fornøjelse at møde andre mennesker og høre historier fra deres hverdag og sparre med hinanden. Jeg tror også, at vi unge er er et frisk pust for de mere erfarne. Gennemsnitsalderen er jo efterhånden høj.

Har du gjort noget for at forberede dig?

Vi har holdt et obligatorisk kongres-forberedende møde. Og jeg har været med til at forberede nogle stande, overraskelser og happenings. Så det har fyldt en del.