Nyhed

Statsministeren sender hilsen til kongressen

Mette Frederiksen takker i en videohilsen Fødevareforbundet NNF og medlemmerne for at have kæmpet for en værdig tilbagetrækning og for at have holdt hjulene i gang under coronapandemien.

- Arne har fået ret til tidlig pension. Og det kan Arne og mange andre takke lige præcis jer for.

Ordene er statsminister Mette Frederiksens. Kort efter åbningen af Fødevareforbundet NNF’s 11. ordinære kongres, fik de delegerede en videohilsen fra statsministeren.

Se statsministerens videohilsen her. Artiklen fortsætter under videoen.

Her lagde hun ikke mindst vægt på Fødevareforbundet NNF's og medlemmernes kamp for en værdig tilbagetrækning.

- Hvem var med på Bisca, dengang Socialdemokratiet fremlagde sit forslag før valget? Hvem demonstrerede ude foran Beskæftigelsesministeriet dengang, der blev forhandlet om Lars Løkkes seniorpension? Selvom det regnede, og nogen endda lige kom fra natarbejde… Og hvem sad på forreste række hos Danish Crown, da vi som regering kunne fremlægge vores forslag? Jeres medlemmer var med hver eneste gang, sagde Mette Frederiksen.

Holdt gang i produktionen under corona

Statsministeren benyttede også lejligheden til at takke medlemmerne af Fødevareforbundet NNF for indsatsen under coronapandemien.

- Der var nogle, der kunne arbejde hjemmefra, men det var jer, der holdt fødevareerhvervet kørende. Slagterier, brødfabrikker, chokoladefabrikker, bagere, konditorer, mejerier, sagde hun og lagde vægt på, at indsatsen ikke blev gjort uden risiko.

- Da det var allermest kritisk, der udsatte I jo jer selv for en fare. I kunne blive smittet, og nogle af jer blev også smittet med corona på jobbet. Men I gjorde det, som samfundet havde behov for, og det vi også blev nødt til at forvente af jer. I blev ved med at stå tidligt op, møde til tiden og passe dagens dont, som I altid gør det. På den måde beviser I jo hver eneste dag, at Danmark kan mere, sagde Mette Frederiksen.

Statsministeren kom i sin hilsen også kort ind på de igangværende landbrugsforhandlinger og behovet for at kombinere den grønne omstilling og jobskabelse i fødevareerhvervet, inden hun rundede af.

- Kære kongres. Vi har også et stærkt fagforbund. Det har I, og det har vi. Der bliver lyttet til NNF. I kan være stolte af jeres arbejde og jeres forbund, og I kan også være stolte af jeres formand. Det, I gør sammen, virker. Det, vi gør sammen, virker. Bare spørg Arne og de andre. Rigtig god kongres.