Foto af Simon Johnsen
Medlemsinfo

Mona tager kollegernes ønsker med til kongres

“Vi fortæller vores kolleger, at det er deres ønsker, vi tager med videre," siger tillidsrepræsentant Mona Jørgensen, som skal på kongres for anden gang og er godt forberedt.
Få artiklen læst op
0:00

Den 23. til 26. september holder Fødevareforbundet NNF sin 11. ordinære kongres. Her bliver linjerne for de næste års arbejde fastlagt. Kongressen er forbundets øverste myndighed og består af medlemmer, der er valgt i de seks lokale afdelinger - de kaldes også "delegerede". For tillidsrepræsentant Mona Jørgensen er det anden gang, hun er med til kongres som delegeret.

Det er anden gang, du skal til kongres. Hvad er det, du godt kan lide ved det?

Jeg synes, det er fedt at være med til at beslutte, hvordan fremtiden skal se ud. Jeg er glad for, at jeg ved, hvad det går ud på den her gang. Sidste gang var jeg nok lidt overrasket over, hvor politisk det var. Jeg følte mig ikke helt nok forberedt, så meget af det, de diskuterede, var lidt svært at forstå. Den her gang er jeg meget bedre sat ind i alle forslagene, og så kender jeg jo slagets gang nu.

Hvad siger dine kolleger til det?

De er glade for, at jeg skal afsted. Det skal de to andre tillidsrepræsentanter på min arbejdsplads også, og vi gør meget ud af at være åbne. Vi fortæller vores kolleger, at det er deres ønsker, vi tager med videre. Nogen ønsker sig ture ud af huset, nogle ønsker sig tandforsikring og lønsikring, og så er det op til os at finde ud af, hvad vi skal gå med. Men åbenhed betyder alt. Vi kan ikke bare meddele, at nu skal vi til kongres. Kollegerne skal vide, hvorfor vi gør det, og hvad det betyder for dem.

Hvad glæder du dig til?

Jeg synes, det er helt vildt spændende alt det, vi skal beslutte. Så det glæder jeg mig til at være en del af, men jeg er sikker på, at det også bliver hårdt arbejde. Man kan ikke bare møde op og lalle sig igennem. Man skal være med, og der er også en masse at snakke om i pauserne og om aftenen.