Foto af Rune Evensen
Nyhed

Makkerparret bag bogen ”Working poor” modtager forbundets solidaritetspris

Fotograf Søren Zeuth, og journalist Peter Rasmussen modtog Fødevareforbundet NNF’s solidaritetspris på 30.000 kr. for deres bog Working Poor. Pengene skal bruges til deres fortsatte dokumentationsarbejde.

Doreen Petersen bor i Tyskland, lige syd for grænsen til Danmark. Hun har to job: rengøring og butik, og hun tjener 3.500 kr. om måneden – der er ingen sygedagpenge, penge til ferie eller pension.

Doreen Petersen er én af de skæbner, som fotograf Søren Zeuth, og journalist Peter Rasmussen har dokumenteret i deres bog ”Working Poor”.

I to har påtaget jer den ædle opgave at skildre de mennesker, der arbejder i den mindst privilegerede del af arbejdsmarkedet.
- Ole Wehlast, forbundsformand i Fødevareforbundet NNF

Bogen sætter fokus på Europas fattige arbejdere, som også knokler i Danmark, og lørdag den 25. september overrakte Fødevareforbundet NNF en pris og en check på 30.000 kr. til Søren Zeuth og Peter Rasmussen for deres arbejde.

– I to har påtaget jer den ædle opgave at skildre de mennesker, der arbejder i den mindst privilegerede del af arbejdsmarkedet. Vi ved godt, de eksisterer, men vi kender dem ikke. Derfor er det godt, at I sætter billeder og ord på de mennesker, så vi kan se, at det også sker her i Danmark og Europa, sagde forbundsformand Ole Wehlast ved overrækkelsen og fortsatte:

 – Det værste er, at dem, der udnytter ”working poor”, er stenrige og har penge nok til at give deres ansatte en løn, som de kan leve af. Det er derfor, I får vores pris, så jeres dokumentationsarbejde kan føres videre.

Vi vil bruge pengene til at komme videre. Vi har allerede nogle planer i november, så tak for pengene.
- Søren Zeuth, fotograf

Vil bruge pengene til deres fortsatte arbejde

Søren Zeuth og Peter Rasmussen var begge på scenen i Aalborg Kongres og Kultur Center for at modtage solidaritetsprisen og checken på 30.000 kroner.

– Tusind tak for den fine pris. Vi er enormt overraskede, glade og stolte, sagde Peter Rasmussen og blev suppleret af Søren Zeuth:

– Tusind tak. I vores arbejde har Peter og jeg været en del ude i Europa og set, at fagbevægelsen er svag mange steder. Så det handler meget om, at vi holder sammen, og vi får taget os sammen til at organisere nogle flere mennesker.