Nyhed

Hvert tiende medlem af Fødevareforbundet NNF, som kan søge tidlig pension, har gjort det

Fødevareforbundet NNF’s medlemmer er helt i top på listen over lønmodtagere, der har søgt om ret til tidlig pension. Det overrasker ikke forbundsformand Ole Wehlast
Få artiklen læst op
0:00

Mere end 16.000 danskere har indtil videre søgt om at få ret til at kunne få tidlig pension. Det viser en opgørelse fra beskæftigelsesministeriet.

Af dem er 192 medlem af Fødevareforbundet NNF. Det svarer til at mere end hver tiende af de medlemmer, der er i den søgeberettigede alder, har valgt at indsende en ansøgning om ret til tidlig pension.

Kun blandt 3F medlemmer er søgningen lille smule højere.

De er lønmodtagere, som har haft hårdt fysiske arbejde, siden de som helt unge startede på arbejdsmarkedet. De har i den grad fortjent at kunne trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet med værdighed - og inden, at de er helt nedslidte.
- Ole Wehlast, forbundsformand

Tilfreds forbundsformand

- Jeg er rigtig glad for, at så mange af vores medlemmer har udsigt til at kunne trække sig lidt tidligere fra arbejdsmarkedet, siger forbundsformand Ole Wehlast, og fortsætter:

- De er lønmodtagere, som har haft hårdt fysiske arbejde, siden de som helt unge startede på arbejdsmarkedet. De har i den grad fortjent at kunne trække sig tilbage fra arbejdsmarkedet med værdighed - og inden, at de er helt nedslidte, slår Ole Wehlast fast.

Venstre skræmmekampagne gjort til skamme

Forud for folketingsvalget i 2019, udtalte daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), at Socialdemokratiets forslag om en ret til tidlig pension var det ”største bluff i dansk politik i generationer”.

- Set i lyset af den hårde medfart de blå partier gav Socialdemokraternes forslag, så er det jo interessant, at vi nu sort på hvidt kan se, at ikke bare er behovet for en værdig tilbagetrækning til stedet – de er også de ”rigtige” der søger om at få den, siger Ole Wehlast.

Beskæftigelsesministeriets tal viser nemlig også, at søgningen er absolut lavest blandt medlemmer af de akademiske a-kasser

En vigtig sejr

Siden 2011, da efterlønnen de facto blev afskaffet, har Fødevareforbundet NNF kæmpet en indædt kamp for at sikre dem med de længste og hårdeste arbejdsliv ret til en værdig tilbagetrækning.

På forbundets seneste kongres i 2016 blev sagen gjort til den absolutte mærkesag – og i næste uge samles forbundet igen til kongres:

- Jeg er utrolig stolt af den indsats hele vores organisationen har ydet i den her sag. Tænk, at vi for fem år siden satte os for at gøre, hvad vi kunne for at sikre vores medlemmer en ret til tidlig tilbagetrækning. Og nu har mindst 192 medlemmer gjort brug af den ret de har fået. Det viser, hvad en faglig organisation kan udrette, når den står sammen.

Fødevareforbundet NNF afholder sin 11. ordinære kongres i Aalborg Congres Center fra den 23. til 26. september 2021.