Foto af PensionDanmark og Industriens Pension
Medlemsinfo

Grønne investeringer bidrager til din pensionsopsparing

Mange medlemmer af Fødevareforbundet NNF har deres pension hos Industriens Pension eller PensionDanmark. Begge selskaber er med helt fremme, når det gælder investeringer i den grønne omstilling, og det er med til at sikre dig gode, langsigtede afkast.
Få artiklen læst op
0:00

Har du din pensionsopsparing i Industriens Pension eller PensionDanmark, kan du glæde dig over, at investeringer i vindmøller, solcelleparker og grønne virksomheder har været en rigtig god forretning de seneste år.

Både Industriens Pension og PensionDanmark er nemlig nogle af de selskaber, som er gået forrest, når det gælder grønne investeringer, og det har været godt for opsparingerne i de to selskaber. Den grønne tilgang har gennem årene trukket betydeligt op i selskabernes samlede afkast og er en af forklaringerne på selskabernes langsigtede resultater i toppen af branchen.

Industriens Pension og PensionDanmark har det seneste år udbygget investeringerne i både vedvarende energi, bæredygtigt byggeri og selskaber, der bidrager til den grønne omstilling. Bag investeringerne ligger ikke udelukkende tanker om en hjælpende hånd til klimaet, men også kontante krav om gode afkast til medlemmerne. For både Industriens Pension og PensionDanmark er det nemlig afgørende, at strategien ikke må koste, men tværtimod skal løfte afkastet.

Afkast i toppen af branchen

Over de sidste fem år har medlemmer af Fødevareforbundet NNF, som har deres pension i Industriens Pension eller PensionDanmark, typisk fået afkast på 7-10 procent årligt. I år har de fleste medlemmer fået pæne tocifrede afkast, og især investeringer i grønne virksomheder har set over en årrække leveret imponerende resultater.

Selv om Industriens Pension og PensionDanmark har valgt at indtage centrale roller i den grønne omstilling både herhjemme og udlandet, er de er meget bevidste om, at det kræver kritisk stillingtagen og grundige processer at kunne blive ved med at levere gode afkast fra de mange investeringer. Derfor samarbejder selskaberne med en række af verdens førende specialister i vedvarende energi, ligesom man ofte føler sig nødsaget til at afvise grønne projekter, hvor økonomien ikke hænger fornuftigt sammen.

Har du tjek på din pension?

Hvornår har du sidst tjekket, hvordan det står til med din pension? Log ind på pension.dk, hvis du har din opsparing i PensionDanmark, og har du dine penge i Industriens Pension, kan du logge ind på industrienspension.dk/Minside

Du kan også få et overblikket via selskabernes app, der kan hentes i App Store eller i Google Play. Her kan du blot søge efter Industriens Pension eller PensionDanmark (”Din Pension”).