Medlemsinfo

Du har vigtige forsikringer gennem din pensionsordning

Din pensionsordning hos PensionDanmark eller Industriens pension indeholder også forsikringer, som sikrer dig og din familie økonomisk tryghed i arbejdslivet.

Som medlem af Fødevareforbundet NNF har du typisk din pension i Industriens Pension eller PensionDanmark, men ved du, at du også har en række forsikringer gennem din pensionsordning? Det betyder blandt andet, at du godt dækket, hvis du bliver ramt af fx sygdom i løbet af dit arbejdsliv.

Du er forsikret ved:

  • Kritisk sygdom
  • Dødsfald
  • Tab af erhvervsevne og/eller førtidspension/seniorpension
  • Et engangsbeløb, hvis du kommer i et ressourceforløb. I Industriens Pension er der i mange tilfælde også mulighed for bidragsfritagelse, der sikrer fortsatte indbetalinger til opsparingen
  • I PensionDanmark har du en sundhedsordning med bl.a. adgang til behandlinger og rådgivning.

Får du en kritisk sygdom, kan den give dig ret til et skattefrit engangsbeløb på typisk 100.000 kr.

I tilfælde af dødsfald får dine efterladte udbetalt de penge, du har sparet op. Hos PensionDarnmar er de også sikret et mindstebeløb på typisk 500.000 kr., og i Industriens Pension er det mellem 300.000 kr. og 1,2 mio. kr. Det er muligt at tilpasse størrelsen af minimumsbeløbene, hvis du har andre ønsker.

God hjælp, hvis du ikke kan arbejde

Hvis du ikke længere kan arbejde, kan du også få hjælp fra din pensionsordning.

I Industriens Pension får du et skattefrit beløb på mindst 100.000 kr., hvis du mister halvdelen af din erhvervsevne og typisk 6.000 kr. om måneden, hvis du mister det meste af erhvervsevnen. Du får også bidragsfritagelse, så du fortsat får indbetalinger til opsparingen uden selv at skulle bidrage.

I PensionDanmark får du typisk 3-6.000 kr. om måneden, hvis du har fået tilkendt offentlig førtidspension/seniorpension, og du er også omfattet af en opsparingssikring. Førtidspensionister får typisk også et skattefrit beløb på 100.000 kr.  

Medlemmer i fleksjob har ofte også ret til opsparingssikring, som sikrer, at indbetalingen til pensionen er den samme, som før de kom i fleksjob.

Du får de penge, du har ret til

Generelt gør dit pensionsselskab alt, hvad det kan for, at du bliver gjort opmærksom på dine forsikringer. Det sker bl.a. via samarbejder med det offentlige. Men du er også altid velkommen til selv at kontakte dit pensionsselskab. På den måde får du hurtigere hjælp.

Log ind på din pension

Du kan altid tjekke, hvordan du er forsikret via din pensionsordning. Log ind på dit pensionsselskabs hjemmeside med NemID. I PensionDanmark logger du ind på pension.dk, og i Industriens Pension logger du ind på industrienspension.dk.

Du kan også få et overblik over dine forsikringer via selskabernes app, der kan hentes i App Store eller i Google Play. Her kan du blot søge efter PensionDanmark (”Din Pension”) eller Industriens Pension.