Foto af genrefoto
Medlemsinfo

Sådan bliver dine pensionspenge sparet op

Indbetalingerne til din pension bliver fordelt på tre forskellige opsparingstyper. På den måde får du mest muligt ud af din opsparing som pensionist.
Få artiklen læst op
0:00

Gennem din pensionsordning får du typisk indbetalt 12 pct. af lønnen til pension hver måned. Over et helt arbejdsliv bliver det til rigtig mange penge, og dit pensionsselskab investerer dine penge i mange forskellige aktiver for at skabe det bedst mulige afkast.

Langt de fleste medlemmer af Fødevareforbundet NNF har deres pensionsopsparing og de tilhørende forsikringer i enten PensionDanmark eller Industriens Pension, der begge historisk har skabt nogle af branchens højeste afkast. I begge selskaber bliver indbetalingerne til din pension fordelt på tre forskellige opsparingstyper. Det er med til at sikre, at du får mest muligt ud af pengene, og at de største udbetalinger sker i den første del af pensionisttilværelsen, hvor man typisk har et større forbrug end senere i alderdommen.

De tre former for opsparing er:

  • en aldersopsparing, som er en pose penge, du typisk får udbetalt på én gang, når du går på pension.
  • en ratepension, som typisk bliver udbetalt over 10-20 år.
  • en livrente, som er livsvarige pensionsudbetalinger, der skal sikre dig en løbende indkomst, uanset hvor længe du lever.

Hvad får jeg udbetalt, når jeg går på pension

Hvis du logger ind på dit pensionsselskabs hjemmeside, kan du se, hvor meget du indbetaler til de forskellige opsparinger, og du kan se, hvad du kan forvente af udbetalinger, når du går på pension.

I PensionDanmark logger du ind på pension.dk, og i Industriens Pension logger du ind på industrienspension.dk. Du kan også få et overblik over dine forsikringer via selskabernes app, der kan hentes i App Store eller i Google Play. Her kan du blot søge efter PensionDanmark (”Din Pension”) eller Industriens Pension.

Mange har pensionsopsparing i flere pensionsselskaber. Hvis du vil tjekke, hvor meget du i alt har sparet op, kan du logge ind på PensionsInfo.dk. Her får du et samlet overblik over alle dine pensionsopsparinger. Du kan sagtens besøge siden fra din telefon.

Har du spørgsmål, er du altid meget velkommen til at kontakte dit pensionsselskab. Du kan ringe til PensionDanmark på 7012 1330 eller til Industriens Pension på 7033 7070.