Foto af Swedish Match
Nyhed

Snusfabrik i Silkeborg udvider og skal ansætte 25 nye medarbejdere

Den svenske snusproducent Swedish Match udvider fabrikken i Silkeborg med et nyt laboratorium og forventer at ansætte 25 medarbejdere de kommende måneder. Udvidelsen glæder afdelingsformanden for Fødevareforbundet NNF Østjylland, som gerne hjælper med at finde de nye medarbejdere.

Snusfabrikken Swedish Match i Silkeborg har stor succes med salget af røgfrie nikotin-produkter. Fabrikken, der ejes af den svenske børsnoterede virksomhed Swedish Match, har ansat 23 medarbejdere i år og vil i de kommende måneder ansætte 25 nye medarbejdere primært i produktionen. De skal være med til at øge den nuværende produktion på 20 millioner dåser røgfri tobak og nikotinposer om året med 50 procent.

Vi ser frem til et godt samarbejde og hjælper gerne med at finde de nye medarbejdere.
- Flemming Hansen, afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Østjylland

Samtidigt investeres der i en omfattende ombygning og udvidelse af fabrikken, der får nyt laboratorium, flere omklædningsrum og større kantine. Det oplyser Swedish Match i en pressemeddelelse.

Udvidelsen vækker glæde hos afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Østjylland, Flemming Hansen:

– Det er altid positivt, når virksomheder vælger at investere i deres produktionsapparat. Det signalerer, at produktionen går godt, og at virksomhederne tænker langsigtet. Jeg er derfor også rigtig glad for, at Swedish Match har valgt at udvide fabrikken her i Silkeborg. Vi ser frem til et godt samarbejde og hjælper gerne med at finde de nye medarbejdere, siger Flemming Hansen.

Pladsmangel på den moderne fabrik

Det er ikke første gang, at fabrikken på Georg Jensens Vej i Silkeborg udvider. Siden 2017, hvor Swedish Match overtog det tidligere V2 Tobacco, er antallet af medarbejdere fordoblet. I dag arbejder omkring 100 ansatte på den moderne og højautomatiserede arbejdsplads, der tæller 12 nationaliteter.

Det kan ifølge tillidsrepræsentant Lene Jensen godt mærkes, at de er blevet flere kollegaer på det samme antal kvadratmeter:

– På grund af corona har vi haft pauser i hold, men det er faktisk kun godt. For der næsten ikke plads til os alle sammen på en gang. Så det er godt, at kantinen og omklædningsrummene bliver udvidet, siger Lene Jensen.

Det har været en vild udvikling, og det er dejligt at opleve, at vi nu udvider og får endnu flere kollegaer.
- Lene Jensen, tillidsrepræsentant hos Swedish Match i Silkeborg

Populær arbejdsplads

Tillidsrepræsentant Lene Jensen har haft travlt med ansættelsessamtaler de sidste par måneder:

– Vi har fået mange ansøgninger og haft mange til samtale. Det er positivt, at så mange søger herud. Jeg er også rigtig glad for at være her og kan godt lide mit arbejde. Der er en god stemning blandt kollegaerne, siger Lene Jensen, som har været en del af virksomheden siden 2008:

– Jeg har næsten været med helt fra starten og kender den rejse, vores arbejdsplads har været igennem. Det har været en vild udvikling, og det er dejligt at opleve, at vi nu udvider og får endnu flere kollegaer, fortæller hun.

De danskproducerede røgfri produkter – snus, tyggetobak og nikotin pouches – som produceres på fabrikken i Silkeborg, eksporteres via Swedish Match’s internationale salgsapparat til 25 lande, hovedsageligt i EU og USA. 95 procent af produktionen går til eksport.