Nyhed

Corona har betydet rekordmange ansættelser hos Danish Crown Foods i Vejle

I Vejle produceres en konservesskinke, som er enormt populær ude i verden. Corona-pandemien har sat efterspørgslen op, så hos Danish Crown Foods i Vejle har de aldrig skrevet under på så mange ansættelseskontrakter som i 2020.

I store dele af verden er Pork Luncheon Meat, en skinkekonserves som produceres hos blandt andet Danish Crown Foods i Vejle, et velkendt og efterspurgt produkt.

Da corona brød ud, fik en af fabrikkens samarbejdspartnere svært ved at levere dens del af den populære konserves, og det betød, at en del ordrer overgik til Danish Crown Foods i Vejle.

Pludselig stod vi og skulle ansætte 40 ekstra personer til et weekendhold på to gange 12 timer, og dét skulle gå stærkt.
- Henrik Redmond, fællestillidsrepræsentant

Udviklingen skabte akut behov for flere dygtige hænder til en produktion, der ellers havde haft omkring en uges lukkedage hen over året, fordi ordrebogen ikke var helt fyldt op.

- Pludselig stod vi og skulle ansætte 40 ekstra personer til et weekendhold på to gange 12 timer, og dét skulle gå stærkt. Vi kan ikke se længere, end ordrerne rækker, men det ser ikke umiddelbart ud til, at produktionen går ned igen. Vi håber, at nogle af vores nye kunder bliver så glade for netop vores produkt og service, at de bliver hængende, siger fællestillidsrepræsentant hos Danish Crown Foods i Vejle, Henrik Redmond.

Plads til 40 ekstra medarbejdere i en tid med øget afstand 

Før corona brød ud, var der omkring 280 medarbejdere på fabrikken. Nu er der cirka 350.

Det betød logistiske udfordringer, som Henrik Redmond skulle løse.

- De nye kolleger på weekendholdet skulle selvfølgelig også have et omklædningsrum, og det er lykkedes, samtidig med at vi selvfølgelig har overholdt reglerne for, hvor mange der måtte være derinde ad gangen, siger han.

- Jeg synes, man kan mærke den generelle frustration stige, men det kan man hos alle danskere.
- Henrik Redmond, fællestillidsrepræsentant

Tvungne feriedage

Virksomheden har været nødt til at lukke fabrikken ned nogle weekender, så maskinerne kunne vedligeholdes, og derfor var det nødvendigt at flytte weekend-produktionen til hverdagene.

Alternativet var, at weekend-holdet ville miste for mange af deres feriedage. Det betød så til gengæld, at dagholdet var tvunget til at holde et par dages ferie, når weekendholdet skulle bruge deres plads i hverdagene.

- Det har været nogen, som har været irriterede over det, og det kan jeg godt forstå, men det er ledelsens ret at lede og fordele arbejdet - herunder også ferier. Ledelsen bestemmer normalt ikke, hvornår medarbejderne holder fri, men i det her tilfælde var der ikke andet at gøre for at sikre en fair behandling for weekend-personalet, siger Henrik Redmond.

Ledelsen bestemmer normalt ikke, hvornår medarbejderne holder fri, men i det her tilfælde var der ikke andet at gøre for at sikre en fair behandling for weekend-personalet.
- Henrik Redmond, fællestillidsrepræsentant

Ingen corona-smittede

Generelt har corona fyldt på arbejdspladsen, som den har alle andre steder. Kantinen er gået fra at være et sted med plads til 100 mennesker til kun at kunne rumme 20, og alle medarbejdere går med mundbind eller letvægtsskærme på.

- Jeg synes, man kan mærke den generelle frustration stige, men det kan man hos alle danskere. Jeg tror lige så meget, det handler om begrænsningerne i privatlivet, siger Henrik Redmond.

På fabrikken har man siden november 2020 testet mellem 35 og 40 medarbejdere hver uge, og der har endnu ikke været en eneste positiv corona-test.

- Det er faktisk ret imponerende. Der har været to eksterne knyttede til arbejdspladsen, som har skrevet til os, at de har corona, og derfor har de naturligvis holdt sig væk, så de har ikke nået at være her og smitte nogen, siger Henrik Redmond.