Foto af Henrik Bjerg
Nyhed

Ny overenskomst med Lallemand vækker glæde hos medlemmer af Fødevareforbundet NNF

Lallemand og Fødevareforbundet NNF har indgået en ny toårig overenskomst for de medlemmer, som arbejder på virksomheden i Fredericia. Efter et langt forløb lykkedes det parterne at blive enige, og ifølge tillidsrepræsentanten er kollegaerne glade og tilfredse.

12 medlemmerne af Fødevareforbundet NNF, som arbejder i Lallemands afdeling i Fredericia, har fået en ny toårig overenskomst. Det stod klart efter forhandlinger mellem Fødevareforbundet NNF og virksomheden mandag den 28. juni.

– Der var jubel, da aftalen var i hus. Alle kollegaerne var glade, og stemningen er fantastisk i dag. Jeg er også glad og stolt og lettet, siger Lisbeth Juul Jensen, der er tillidsrepræsentant hos Lallemand i Fredericia, og fortsætter:

– Vi kom i mål med det, vi ville, og nu er vi klar til at give den en ekstra skalle. Så nu går vi tilbage til at lave det, vi er bedst til, og det er jo gær.

Hele vejen igennem i går var vi alle sammen enige, og gennem hele forløbet har vi hele tiden holdt fast i vores mål.
- Lisbeth Juul Jensen, tillidsrepræsentant hos Lallemand

Inden aftalen blev underskrevet, var Lisbeth Juul Jensen rundt at tale med hver enkelt kollega og sikre sig deres opbakning.

– Hele vejen igennem i går var vi alle sammen enige, og gennem hele forløbet har vi hele tiden holdt fast i vores mål. Derfor er vores sammenhold også blevet endnu mere styrket, fordi det hjalp jo at stå sammen, siger hun.

Et langt forløb

Overenskomsten mellem Lallemand og Fødevareforbundet NNF udløb 1. maj 2021, og forhandlingerne mellem parterne har stået på siden april.

Derfor er Lisbeth Juul Jensen også glad for, at nu er lykkedes at lave en aftale:

– Det har været et langt forløb, og det har trukket tænder ud. Men nogle gange lønner det sig at kæmpe for det, man tror på, siger hun og fortsætter:

– Det var vigtigt for os at få et ordentligt nøk opad lønmæssigt, så vi kunne komme mere på niveau med sammenlignelige områder. For der har vi haltet bagefter i lang tid især i forhold til virksomhedens afdeling i Grenå. Nu har vi mindsket gabet til de andre, og det er dejligt.

Vi er meget tilfredse med, at medlemmerne har fået en overenskomst, som de er glade for.
- Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF

Også næstformanden i Fødevareforbundet NNF, Jim Jensen, glæder sig over aftalen:

– Vi er meget tilfredse med, at medlemmerne har fået en overenskomst, som de er glade for. De havde et ønske om at komme lønmæssigt tættere på deres kollegaer på virksomhedens anden afdeling i Grenå, hvor man fremstiller det gær, som vores medlemmer håndterer i afdelingen i Fredericia. Og det lykkedes dem at komme i mål med det.

God hjælp fra Fødevareforbundet NNF

Gennem hele forløbet har Lisbeth Juul Jensen haft stor opbakning fra både fra sine kollegaer og fra Fødevareforbundet NNF, som hun har haft tæt kontakt med:

– Jeg er helt grøn som tillidsrepræsentant, så Fødevareforbundet NNF har været pissegode. Jeg har aldrig følt mig dum, når jeg spurgte om noget, og jeg er blevet meget klogere, siger hun og fortsætter:

– De tog jo også telefonen om aftenen, hvis jeg lige kom i tanke om noget eller havde brug for forsikring om, at det, jeg lavede, var rigtigt nok. Jeg har været meget tilfreds.

Vi har haft et godt samarbejde med Lisbeth undervejs, og vi er glade for, at hun fandt en løsning sammen med sine kollegaer.
- Jim Jensen, næstformand i Fødevareforbundet NNF

Det er Jim Jensen enig i:

– Vi har haft et godt samarbejde med Lisbeth undervejs, og vi er glade for, at hun fandt en løsning sammen med sine kollegaer, som de kunne sige ja til.

Overenskomsten mellem Lallemand og Fødevareforbundet NNF løber frem til maj 2023.