Foto af Jens Bach
Nyhed

NNF Ungdom: Svært at vise fællesskabet gennem en skærm

Møder over computeren og telefonsamtaler er langtfra det samme, som en snak over en gang bowling eller et kursus med fysisk fremmøde. Corona har skabt udfordringer for de aktive unge i NNF Ungdom, men nu glæder de sig til igen at komme ud og møde de unge medlemmer.
NNF Ungdom samlet inden coronaen ramte Danmark.
NNF Ungdom samlet inden coronaen ramte Danmark.

Hyttetur, bowlingaften, gokartræs, introkurser og ungdomstræf. Kalenderen for 2020 var proppet med både faglige og sociale aktiviteter for medlemmerne af NNF Ungdom.

– Vi havde planlagt et helt år med masser af aktiviteter og glædet os til at komme ud at besøge medlemmerne på deres lærepladser og skoler for at snakke med dem om, hvordan de har det, siger Adam Feldbæk Andersen, som er formand for Fødevareforbundet NNF Ungdom og fortsætter:

– Vi ville rigtig gerne tale med dem om, hvordan fagforeningen kan hjælpe dem og få dem til at se fordelene ved at blive aktive i ungdomsarbejdet.

– Når nogen af de unge viser interesse for at blive aktive i NNF Ungdom, så gør vi vores bedste for at vise dem, hvad vores fællesskab kan.
- Steffen Jørgensen, medlem af NNF Ungdoms landsudvalg og slagteriarbejder hos Danish Crown Herning.

Men så ramte Corona. Det betød, at nogle af aktiviteterne måtte udsættes, mens andre blev omlagt til virtuelle arrangementer, og det udfordrede ungdomsarbejdet.

Svært at skabe fællesskab gennem en skærm

Under corona-pandemien har det ikke været muligt at mødes til hverken bowling eller kurser, og det har udfordret ungdomsarbejdet, som i høj grad er bundet op på en følelse af fællesskab.

– Når nogen af de unge viser interesse for at blive aktive i NNF Ungdom, så gør vi vores bedste for at vise dem, hvad vores fællesskab kan. Vi inviterer dem til bowling-aftener, til stand-up og til intro-aftener, hvor vi fortæller dem om vores aktiviteter og vores formål, siger 29-årige Steffen Jørgensen, der er medlem NNF Ungdoms landsudvalg og slagteriarbejder hos Danish Crown i Herning.

Det har været svært at finde og fastholde unge, når de ikke kender os og kan møde os i virkeligheden.
- Adam Feldbæk Andersen, ungdomskonsulent i Fødevareforbundet NNF

Men det har ikke kunne lade sig gøre det sidste års tid.

– Det har været svært at finde og fastholde unge, når de ikke kender os og kan møde os i virkeligheden. Og så er det en udfordring at give dem den følelse af fællesskab, som er kernen i vores arbejde, siger Adam Feldbæk Andersen, og Steffen Jørgensen supplerer:

– Det er følelsen af fællesskab, som skal give energi til at være aktiv. Man får ikke de unge til at interessere sig for at være aktive i et fællesskab som vores, hvis de ikke kan se, at vi oplever alt muligt og har det sjovt sammen, siger han.

Med til at forme fremtidens Fødevareforbundet NNF

På trods af at erhvervsskolebesøg og introkurser har været virtuelle, er det lykkedes at få rekrutteret nogle unge, som har takket ja til at deltage i flere ungdomsarrangementer – primært i de lokale ungdomsudvalg.

Derfor er det så vigtigt, at man melder sig til at være aktiv i ungdomsarbejdet, så man kan være med til at forme fremtidens Fødevareforbundet NNF.
- Adam Feldbæk Andersen, ungdomskonsulent i Fødevareforbundet NNF

Nu glæder Adam Feldbæk Andersen, Steffen Jørgensen og resten af NNF Ungdom sig til at til at mødes og følge op på alt det, de gerne ville have lavet i 2020.

– Vi planlagt en masse fede arrangementer og skolebesøg, siger Adam Feldbæk Andersen og fortsætter:

– Når man er medlem af NNF Ungdom, har man også indflydelse på, hvad vi skal lave. Vi vil rigtig gerne vide, hvad der betyder noget for de unge, og hvad vil de gerne have, at vi skal tilbyde dem. Derfor er det så vigtigt, at man melder sig til at være aktiv i ungdomsarbejdet, så man kan være med til at forme fremtidens Fødevareforbundet NNF, siger Adam Feldbæk Andersen.

Bliv en del af fællesskabet og ungdomsarbejdet

Vil du vide mere om mulighederne for at blive aktiv i NNF Ungdoms arbejde? Så følg med på Facebook-siden "Fødevareforbundet NNF Ungdom" eller ring til Adam Feldbæk Andersen på tlf.: +45 2487 2781.