Nyhed

Mød en tillidsrepræsentant: Anna er ny og har store ambitioner

Mød Anna L. Poulsen, der er ny tillidsrepræsentant hos Lakrids By Bülow. Hun trækker på sin akademiske baggrund for at skabe de bedste resultater for kollegerne.

- Jeg kan stadig ikke overenskomsten på rygraden. Det er spændende, og jeg bruger mange timer på den, men det er kompliceret stof. Heldigvis ved jeg, at jeg skal på et kursus, hvor jeg lærer mere om den.

Sådan siger 37-årige Anna L. Poulsen, der i december sidste år blev valgt som ny tillidsrepræsentant på produktionsvirksomheden Lakrids By Bülow. Hendes nye rolle udfordrer hende, men hun gør, hvad hun kan for at få den ind under huden.

- Jeg har støvsuget overenskomsten for mulige tillæg. Det er endt med, at jeg har lavet en lokalaftale på virksomheden om overarbejde efter normal arbejdstid, siger Anna.

Hun har også brugt lang tid på at tale med kollegerne om deres lønsedler og forklaret dem ting, de ikke forstod. 

Maner kollegernes frygt til jorden

Anna er uddannet fra universitet med en kandidat i filosofi og historie. Hun har derfor erfaring i at læse, sætte sig ind i problematikker og anskue tingene fra forskellige vinkler.

Jeg har læst flere studier om, hvad flere maskiner i produktionen gør ved vores jobsikkerhed, og der er intet at frygte.
- Anna L. Poulsen, tillidsrepræsentant hos Lakrids By Bülow

Det synes hun, hun kan udnytte som tillidsrepræsentant i en virksomhed i vækst, hvor nyansættelser og udvidelse er en del af hverdagen.

- Mine kolleger kan ind imellem blive usikre, når virksomheden igen investerer i nye maskiner. Men jeg har læst flere studier om, hvad flere maskiner i produktionen gør ved vores jobsikkerhed, og der er intet at frygte, siger hun og fortsætter:

- Tværtimod kræver det, at vi som medarbejdere bliver mere specialiserede, og dermed bliver vi også sværere at erstatte. Det budskab bruger jeg energi på at sprede, så der ikke opstår unødig frygt for fremtiden, siger hun.

Fart på vækst - fart på flere kolleger

Fordi Lakrids By Bülow er en relativ ny virksomhed, der lige fra begyndelsen har vækstet, får medarbejderne ofte nye kolleger i produktionen. Det er Annas mål, at de skal være endnu bedre til at strukturere deres velkomst.

- Vi er kommet et stykke af vejen. Det er mig, der byder dem velkommen, viser dem rundt og sørger for, at de får et skab. Men jeg synes sagtens, vi kunne lære dem mere om virksomhedens værdier, allerede når de starter, siger hun.

Jeg glæder mig til at blive klogere, så jeg kan blive endnu mere skarp på, hvordan kollegerne får mest muligt ud af mig.
- Anna L. Poulsen, tillidsrepræsentant hos Lakrids By Bülow

Anna elsker at lære nyt, og der er mange ting i tillidshvervet, hun ikke ved eller ikke har taget stilling til endnu. Derfor glæder hun sig til at lære af de erfarne og garvede tillidsfolk på kurser, hun kan komme på i nær fremtid.

- Jeg glæder mig til at blive klogere, så jeg kan blive endnu mere skarp på, hvordan kollegerne får mest muligt ud af mig, siger hun.