Foto af Rune Evensen
Nyhed

Kvalitet er nøgleordet for fremtidens fødevareproduktion

Fødevarearbejdere, arbejdsgivere, brancheorganisationerne og politikerne skal arbejde tæt sammen, hvis danske fødevareproduktion skal kunne stå stærkt i fremtiden.

I årtier har den danske fødevareproduktion været verdensførende på en lang række områder. Men i horisonten lurer udfordringer. Krav om en mere klimavenlig produktion, øget efterspørgsel af plantebaserede fødevarer, udenlandske fødevareproducenter, der bliver dygtigere og dygtigere, og en lurende mangel på arbejdskraft, truer den danske fødevarebranche.

Fødevareforbundet NNF havde derfor sat nogle af dem, der sidder i toppen af den danske fødevarebranche, i stævne på årets Folkemøde på Bornholm.

I hverdagen har de rigeligt at være uenige om; men det overordnede mål, er de er enige om: Hvis dansk fødevareproduktion skal stå stærkt i fremtiden, kræver det fokus på kvalitet og udvikling og et tæt samarbejde på tværs af lønmodtagere, arbejdsgivere, politikere og branchen.

Fødevareminister Rasmus Prehn understregede samtidig, at anstændige løn- og ansættelsesforhold er fundamentet for den danske fødevareproduktion:

- Vi har noget særligt, og det skal vi værne om. Vi kan fastholde de gode løn- og ansættelsesvilkår, fordi vi laver fødevarer af en høj kvalitet. Begynder vi at slække på kvaliteten eller bare lave gold masseproduktion, så risikerer vi at save den gren over, vi sidder på.

Du kan se hele debatten i videoen herunder.