Nyhed

Brown Ale, lakrids og chili: Marinerede koteletter sælger om sommeren

På Hilton Foods starter de sommerens produktion af marineret kød i maj og skruer op, når sommeren for alvor sætter ind.

Er du til paprika, gyros-hvidløg eller en kombinationen af lakrids og chili? På Hilton Foods i Hasselager producerer de et bredt udvalg af marinerede koteletter, når vejret lægger op til grill-hygge.

Vi får tit nye varianter. Sidste år havde vi koteletter med chipotle, nu er de erstattet af Brown Ale.
- Lars Kruse, arbejdsmiljørepræsentant hos Hilton Foods

Den ukronede marinadekonge, arbejdsmiljørepræsentant Lars Kruse, starter marinade-maskinen hver morgen og er godt inde i produkterne.

- Vores nyeste produkt er krydderurte-koteletter. Vi fik dog problemer, fordi krydderurterne hele tiden satte marinade-maskinen i stå. Så indtil vi fik justeret marinaden, marinerede vi koteletterne med hænderne i et badekar siger han og fortsætter:

- Vi får tit nye varianter. Sidste år havde vi koteletter med chipotle, nu er de erstattet af Brown Ale. Ofte laver kantinen en ret, når der kommer et nyt produkt, så vi ved, hvordan det smager.

Flere timer til dem, der vil, og flere ansættelser 

Da kalenderen viste juni, fik de for alvor travlt i produktionen. Det gode vejr meldte sig, og corona-smitten var på tilbagetog.

Men på Hilton Foods sætter de ind med ekstra mandskab allerede fra maj.

- Så kører vi med kortidsansættelser, der varer til september, og der er flere timer til dem fra dagholdet, som gerne vil, siger Lars Kruse og fortsætter:

- Det er ofte de samme, der siger ja tak til overarbejde. Men det er en stor gruppe, og overarbejdet er spredt ud, så den enkelte ikke bliver overbelastet. I år har det været en ekstra stor hjælp, fordi det er sværere at få vikarer, da mange er podere i stedet.