Nyhed

Konen alvorligt syg: Holger har arbejdet hjemmefra i knap et år

Mejerioperatør Holger Lund har siden marts 2020 gået hjemme med fuld løn, fordi hans kone er syg med kræft. Han bidrager med det, han kan hjemmefra, og selvom savnet til den fysiske arbejdsplads er stort, er det taknemmelighed, der fylder mest hos ham.

Da Covid-19 lagde gaderne øde i marts 2020, var Holger Lund, mejerioperatør og tillidsrepræsentant hos Arla Foods i Esbjerg, ikke i tvivl: Han måtte bruge sine resterende fridage, så han kunne være hjemme.

Holgers kone er syg af brystkræft med spredning. Parret vil derfor gøre, hvad de kan for, at virussen ikke finder vej til hjemmet, da den vil være meget farlig for Holgers kone.

Ret hurtigt derefter kom en aftale i hus mellem Fødevareforbundet NNF, DI og de mejerier, som er medlem hos Mejeribrugets Arbejdsgiverforening. Aftalen betyder, at de ansatte kan blive hjemme med fuld løn, hvis de selv eller én i deres husstand er i risikogruppen.

- Det er klart, at det betyder alverden for os at få den mulighed. Den hjælp og forståelse, der er blevet udvist fra kollegerne og ledelsen, er fantastisk. Jeg kan ikke sætte ord på, hvor stor værdi det har for både min kone og jeg, siger Holger Lund.

Holger bidrager hjemmefra

For Holger, der er tillidsrepræsentant, medlem af uddannelsesudvalget og SU, er det muligt at arbejde en del hjemmefra.

Han tager kurser og bidrager med alt det arbejde, han kan. Og det er en del, for der er flere kolleger end vanligt, der har brug for at vende ting med ham på grund af Covid-19.

- Det kan ikke beskrives, hvor glad jeg er for stadigvæk at kunne bidrage til min arbejdsplads. Jeg er et meget socialt og udadvendt menneske, så selvfølgelig savner jeg at kunne møde fysisk op, men det giver mig en følelse af værdi, at jeg stadig er med, forklarer Holger Lund.

Jeg er et meget socialt og udadvendt menneske, så selvfølgelig savner jeg at kunne møde fysisk op, men det giver mig en følelse af værdi, at jeg stadig er med.
- Holger Lund, mejerioperatør

Bruger tiden til at mærke efter

Det seneste år har været en prøvelse for Holger og hans kone. De har ikke handlet i butikker siden marts 2020, og når de voksne døtre, som bor i København, skal på besøg, skal de testes og herefter isoleres i 14 dage, før de må komme.

- Det er ingen leg at være så isoleret så længe, som vi er, men alternativet er værre. Vi får det bedste ud af det og skriver ned, hvad vi vil opleve og prioritere, når Covid-19 er væk. Vi har fået ro til at mærke efter, hvad der giver os værdi, og så har vi en fantastisk vennegruppe, som vi ses med på Skype og Teams, siger han.

Hverken Holger eller hans kone brød isolationen, da der hen over sommeren blev åbnet mere op. De turde simpelthen ikke. Derfor ser de nu med længsel frem til at få vaccinen.

- Min kone har ikke fået vaccinen endnu, og selvom vi er utålmodige, så husker vi hinanden på, at det er fordi, der er andre, der har det værre end os og har mere brug for den. Men tro mig: Den dag hun er færdig-vaccineret, så står jeg igen på Arla, og dét glæder jeg mig til, siger Holger Lund.