Nyhed

Julebanko gav rekordstor gevinst til julehjælp

Omkring 40 familier, der har ansøgt Dansk Folkehjælp om Julehjælp, vil få deres ønske opfyldt. Fødevareforbundet NNF Sjælland & Øerne har nemlig via julebanko og Facebook indsamlet knap 60.000 kr.
0:00

Næsten 30.000 kroner. Så mange penge samlede medlemmer af Fødevareforbundet NNF og deres familier ind til Dansk Folkehjælp, da Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne holdt julebanko søndag den 12. december.

Når vores medlemmer samler ind for at hjælpe nogle af de danskere, der har allermest brug for det, bygger det oven på solidaritetsprincippet, og det gør mig både glad og stolt.
- Henrik Tonnesen, afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne

Der blev samlet 29.900 kroner ind, og det er den største donation, afdelingen har givet til Dansk Folkehjælp i de fire år, den har støttet foreningen.

– Jeg bliver varm om hjertet over, at vi kan samle så mange penge ind til at give andre mennesker en god jul, siger afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne, Henrik Tonnesen, og fortsætter:

– Kernen i Fødevareforbundet NNF’s arbejde er solidaritet, så når vores medlemmer samler ind for at hjælpe nogle af de danskere, der har allermest brug for det, bygger det oven på solidaritetsprincippet, og det gør mig både glad og stolt.

Den flotte donation betyder, at 20 af de familier, som har søgt om julehjælp, får mulighed for at give deres børn en god jul.
- Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp

I Dansk Folkehjælp er de også glade:

– Det betyder meget for os, at Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne tænker på os igen i år. Den flotte donation betyder, at 20 af de familier, som har søgt om julehjælp, får mulighed for at give deres børn en god jul, siger generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem.

Fordobling af donationen via Facebook

En stor del af donationen stammer fra afdelingens julebankospil, men ved hvert medlemsarrangement, der bliver holdt i løbet af året, går der 10 kroner til Dansk Folkehjælp for hver solgt billet.

Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øernes engagement giver inspiration til andre og viser, at sammen kan vi mere.
- Klaus Nørlem, generalsekretær i Dansk Folkehjælp

Derudover fordoblede et Facebook-opslag næsten det indsamlede beløb. Hele 28.600 kroner tikkede ind efter Dansk Folkehjælp og afdelingen lagde et opslag på deres Facebooksider med en opfordring om at støtte afdelingens initiativ via MobilePay.

– Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øernes engagement giver inspiration til andre og viser, at sammen kan vi mere. Efter vi publicerede historien på Facebook, valgte rigtig mange at give et bidrag. Så faktisk skylder vi Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne dobbelt tak – både for deres engagement og for at inspirere andre, siger Klaus Nørlem.

Alle bidrag er stadig velkomne

Selvom det er flotte beløb Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne har indsamlet, så er det langt fra nok til at sikre alle en god jul. Dansk Folkehjælp har nemlig modtaget 16.800 ansøgninger om julehjælp, og det er flere end nogensinde før. 5% af ansøgerne er ifølge Klaus Nørlem førstegangsansøgere, som har mistet deres job på grund af corona og nu er på kontanthjælp.

– Vi hjælper 12.000 familier i år, hvilket er rekordmange, men vi kommer også til at give rekordmange afslag. Vi fortsætter med at dele julehjælp ud indtil søndag den 19. december, så der er stadig mulighed for at give et bidrag og alt, hvad der kommer ind, er vi taknemmelige for, siger Klaus Nørlem.

Os, som kan, har en særlig forpligtigelse, til at hjælp dem, som ikke har så meget.
- Henrik Tonnesen, afdelingsformand for Fødevareforbundet NNF Sjælland og Øerne

Henrik Tonnesen håber også, at flere vil støtte sagen og lover, at den lokale afdeling også vil gøre det næste år:

– Os, som kan, har en særlig forpligtigelse, til at hjælp dem, som ikke har så meget. Næste år er vi selvfølgelig på banen igen med julebanko, og vi glæder os allerede, siger han og understreger, at det flotte resultat ikke havde været muligt uden støtten fra de mange sponsorer, som blandt andre tæller mange af medlemmernes arbejdspladser og afdelingens egne leverandører.

DU KAN STADIG NÅ AT SENDE DIN STØTTE TIL DANSK FOLKEHJÆLP VIA MOBILPAY 13 221.