Det ku' ske for dig

Michelle har ikke fået løn, og hendes chef er forsvundet

Michelle Petersen mangler sin løn for august måned. Hendes arbejdsplads Mums Bageri i Roskilde er officielt ferielukket, og ejeren svarer hende ikke. Fødevareforbundet NNF er gået ind i sagen.

- Jeg har ikke fået løn for den seneste måned, og det har mine kolleger heller ikke. Når vi har skrevet og ringet til vores chef, har han enten ikke svaret os eller sagt, at det skyldes tekniske fejl. Først for nylig har han skrevet til mig, at han ikke har penge nok til at betale os.

Sådan siger 25-årige Michelle Petersen, der siden 1. juni 2021 har været ansat som bager hos Mums bageri i Roskilde. Hun var glad for at være på arbejdspladsen, og selvom hun ikke så meget til ejeren, synes hun, han var rar, når han var der.

- Jeg er ret ked af, at jeg ikke kan arbejde der længere, for jeg var glad for det. Og jeg har mange spørgsmål: Får jeg mine penge? Er han gået konkurs? Og hvorfor fortæller han ikke, hvad der sker? siger Michelle Petersen.

Der er sat skilte op på indgangen til Mums Bageri på Holbækvej i Roskilde.

Fødevareforbundet NNF: “Vi skal nok få pengene hjem til Michelle”

Michelle kontaktede Fødevareforbundet NNF, hvor faglig konsulent Lone Krydsfeldt og en advokat kom på sagen.

- Hvis ikke Michelle får udbetalt sin løn inden de ti dage, Mums Bageri har til det, så ryger sagen i retten. Jeg er sikker på, at vi får pengene hjem til Michelle, slår hun fast.

Fødevareforbundet NNF kender godt til ejeren, der tidligere er gået konkurs med et andet bageri. 

- Dengang lykkedes det os at få pengene hjem, og det vil det også denne gang. Men det er trist, at Michelle og de andre ansatte skal udsættes for sådan en omgang, siger Lone Krydsfeldt.

Holdt 14 dages ferielukket uden varsel

Officielt holder Mums Bageri ferielukket, og det var også den besked, Michelle Petersen fik med én dags varsel, søndag den 1. august sent om aftenen. 

- Han skrev, at nu holdt butikken ferielukket i fjorten dage. Han havde ikke sagt noget om det, men jeg havde fornemmet, at noget var under opsejling. Normalt er vi 4 bagere, men to havde sagt op og var netop rejst, og den tredje var sygemeldt. Så i realiteten var der kun mig og ham, forklarer Michelle Petersen.

For faglig konsulent Lone Krydsfeldt er der ingen tvivl om, at Michelle også skal have løn i den periode, som hun pludselig blev tvunget til at holde fri i.

- Bageriet har ingen overenskomst, og derfor er der ikke mange regler. Men Ferieloven gælder uanset hvad, og det er ikke lovligt at varsle ferie med én dags varsel. Så jeg er iskold - Michelle skal have de penge, hun har ret til, siger hun.

Fødevareforbundet NNF har forgæves forsøgt at få en kommentar fra ejeren af Mums Bageri. Vi følger sagen.