03. august 2021
Skrevet af Sophie Holland
Foto af Rune Evensen
Reportage

Kreative konditorer kreerer kager

Konditorerne hos bageriet Bodenhoff holder til i Valby, hvor kæden netop har åbnet den 9. butik i rækken. Her samler, pynter, sprøjter og dekorerer de alle Bodenhoffs kager, som hver morgen sendes ud til de andre butikker.

Hos Bodenhoff laver de omkring 30 talkager på en weekend. Det er dog meget forskelligt, hvor tidligt kunderne er ude. Nogle forventer, at de kan bestille en specialkage og få den leveret 15 minutter senere, imens andre indgiver ordren flere år inden en stor begivenhed.

Det er chefkonditor Allan Andersens opgave at jonglere hastebestillinger. Personalet skal kunne følge med, og samtidig forsøger han at imødekomme de kunder, som er kommet for sent i tanke om deres barns fødselsdag.

Klik igennem galleriet og se nogle af kagerne og Bodenhoffs egen chokoladeproduktion.

24 timer. Så kort tid før kan en kunde bestille en specialkage, før den kan leveres eller afhentes.

24 timer. Så kort tid før kan en kunde bestille en specialkage, før den kan leveres eller afhentes.

Bager og konditor Zarah Søndergaard møder på arbejde kl. 03 om natten og har fri ved formiddagstid. Hendes kæreste har de samme arbejdstider, så de har vænnet sig til en noget anderledes døgnrytme: Kl. 14 spiser de aftensmad, kl. 16 går de i seng, og til midnat står Zarah op for at træne, inden hun møder på job.

Bager og konditor Zarah Søndergaard møder på arbejde kl. 03 om natten og har fri ved formiddagstid. Hendes kæreste har de samme arbejdstider, så de har vænnet sig til en noget anderledes døgnrytme: Kl. 14 spiser de aftensmad, kl. 16 går de i seng, og til midnat står Zarah op for at træne, inden hun møder på job.

Konditorerne har hver deres spidskompetence. Konditor Lizette Pedersen er bedst til at dekorere. Klik videre og se det færdige resultat.

Konditorerne har hver deres spidskompetence. Konditor Lizette Pedersen er bedst til at dekorere. Klik videre og se det færdige resultat.

På kun 30 minutter har Lizette Pedersen samlet, opsmurt og pyntet LEGO®-kagen.

På kun 30 minutter har Lizette Pedersen samlet, opsmurt og pyntet LEGO®-kagen.

Konditorerne kan mærke et øget behov for et skud sødt hos danskerne under corona-pandemien. Især i januar toppede travlheden, hvor 1000 fastelavnsboller røg ud af konditoriet om dagen. Til det havde konditor Zarah Søndergaard dagligt 120 liter fløde gennem den enorme røremaskine mod de 70 liter, hun plejer at bruge.

Konditorerne kan mærke et øget behov for et skud sødt hos danskerne under corona-pandemien. Især i januar toppede travlheden, hvor 1000 fastelavnsboller røg ud af konditoriet om dagen. Til det havde konditor Zarah Søndergaard dagligt 120 liter fløde gennem den enorme røremaskine mod de 70 liter, hun plejer at bruge.

Bodenhoffs startede med deres egen produktion af chokolade i marts 2021.

Bodenhoffs startede med deres egen produktion af chokolade i marts 2021.

Det er chefkonditor Allan Andersen og bager og konditor Maria Seremet, der i øjeblikket står for chokoladeproduktionen. Her er de i gang med at lave fyldte chokolader med lakrids og kugler med karamelfyld. De sprayfarver selv deres forme med kakaosmør, og der går sjældent noget af produktionen til spilde, for der er styr på tempereringen.

Det er chefkonditor Allan Andersen og bager og konditor Maria Seremet, der i øjeblikket står for chokoladeproduktionen. Her er de i gang med at lave fyldte chokolader med lakrids og kugler med karamelfyld. De sprayfarver selv deres forme med kakaosmør, og der går sjældent noget af produktionen til spilde, for der er styr på tempereringen.