Foto af Rune Evensen
Nyhed

Anna er tillidsrepræsentant - og nu også guide

Det ligger ikke lige for, at arbejdet som tillidsrepræsentant også indeholder at vise besøgende rundt på arbejdspladsen og fortælle. Men sådan er det blevet - for dem der vil - på virksomheden Lakrids by Bülow.

Hele tre dage om ugen strømmer inkarnerede lakrids-elskere til fabrikken Lakrids By Bülow i Hvidovre for at se, hvordan det populære slik bliver til. Projektet hedder Factory Experience og blev lanceret i slut maj 2021.

Det er virkelig sjovt at møde mennesker, som er interesserede i de produkter, vi laver. Og så er det en god afveksling fra produktionsbåndet.
- Anna L. Poulsen, tillidsrepræsentant hos Lakrids By Bülow

Medarbejderne har været inde over processen fra start, og de, der har lyst, bliver en del af rundvisningen.En af dem, der meget gerne fortæller, hvad han kan, og hvad han præcist laver med råvarene og lakridskogeren, er 30-årige Yilmaz Yildirin.

- Jeg synes, det er dejligt, for jeg er stolt af det, jeg laver. Det viser tillid fra ledelsen, at det er os her i produktionen, der skal fortælle, siger han.

Grundig forberedelse

Medarbejderne kan også blive guider på Factory Experience. En opgave som blandt andet tillidsrepræsentant Anna L. Poulsen har sagt ja tak til.

- Det er virkelig sjovt at møde mennesker, som er interesserede i de produkter, vi laver. Og så er det en god afveksling fra produktionsbåndet, siger hun.

Men et så stort projekt stabler man ikke på benene uden grundig forberedelse. Anna L. Poulsen har været med i det udvalg, der er ansvarlig for Factory Experience.

- Jeg har et ben i begge lejre. Når mine kollegaer i produktionen har feedback eller input, kan de komme til mig, og jeg kan tage det direkte med videre til Factory Experience teamet. Det fungerer godt at bruge mig som budbringer, fordi jeg kender arbejdsrutinerne i de forskellige afdelinger, siger hun,

Medarbejdernes navne står på bøtterne

Virksomheden går op i, at der er mennesker bag lakridsen. Medarbejdernes navne følger det batch lakrids, de har produceret. Til sidst bliver navnet trykt på bøtterne.

- Ved rundturen i produktionen møder vores gæster dem, der hver dag møder ind og skaber produkterne. Vi kan se, at gæsterne synes, det er sjovt, når de genkender navnene siger PR og Event Manager Maja Lindahl og fortsætter:

- Vores lakridsfabrik er først og fremmest en arbejdsplads, så Factory Experience skal selvfølgelig passe ind i hverdagen. Vi er så heldige at have medarbejdere i produktionen, som meget gerne vil fortælle og vise til vores gæster, hvad de laver, siger hun.