Nyhed

Kaj fik en blodprop efter corona: “Jeg må tro på, at det bliver godt igen”

Da arbejdsstudietillidsrepræsentant hos Danish Crown i Blans Kaj Neumann havde været syg med corona, fik han en blodprop i højre lunge, som han stadig mærker konsekvenserne af.

I januar 2021 blev Kaj Neumann, der er arbejdsstudie-tillidsrepræsentant hos Danish Crown i Blans, meget syg og indlagt på hospitalet med corona.

- Inden indlæggelsen sad jeg i min stol, da hele min krop begyndte at prikke og stikke. Min mund føltes lammet, og jeg kunne ikke tale. Jeg fik tilkaldt min kone med lyde, og hun ringede straks efter en ambulance. Jeg er ikke sådan at slå ud, men lige dér var jeg bange for, om jeg skulle dø, siger Kaj Neumann.

Kaj var indlagt i fem dage, indtil hans tal var gode nok til, at han kunne komme hjem igen. Under hele sygdomsperioden ringede hans læge til ham tre gange om ugen for at høre til hans helbred.

Jeg er ikke sådan at slå ud, men lige dér - var jeg bange for, om jeg skulle dø.
- Kaj Neumann, arbejdsstudie-tillidsrepræsentant

Blodprop efter corona 

Som ugerne gik havde Kaj fortsat for mange hvide blodlegemer og et højt infektionstal. Han blev sendt til scanning og blodprøve, og i starten af marts viste det sig, at han havde haft en blodprop i højre lunge. 

Kaj arbejder fuldtid som arbejdsstudie-tillidsrepræsentant på sit kontor på Danish Crown i Blans. Og selvom han normalt tit har givet et nap med i produktionen, hvis der har været mangel på personale, er den tid nu endegyldigt forbi.

- Jeg skulle have blodfortyndende medicin i tre måneder, men jeg kunne heldigvis godt arbejde. Men min lungekapacitet og lungefunktion er nedsat, og jeg hverken kan eller må anstrenge mig fysisk. Jeg bliver meget nemt forpustet, siger han.

Jeg må tro på, at det bliver godt igen. Det har jeg brug for efter den her omgang.
- Kaj Neumann, arbejdsstudie-tillidsrepræsentant

“Jeg må tro på, at det bliver godt igen”

Selvom Kaj er helt i stand til at varetage sit job igen og sagtens kan fiske og gå på jagt, fordi han kan gøre det siddende, så er hans liv forandret, fordi han blev smittet med corona.

Der er mange ting, han ikke længere kan, fordi det kniber med luften. Men han synes, han fik en god behandling i sundhedssystemet, og bitterhed er der ikke det mindste af hos Kaj.

Han har hele tiden ment, at corona er noget, vi må lære at leve med, men han har samtidig brug for at tænke positivt.

- Jeg må tro på, at det bliver godt igen. Det har jeg brug for efter den her omgang. Derfor er det nu mit nye motto, siger han.