Nyhed

"Tak til dig, der er medlem af a-kassen"

Mere end to millioner danskere er medlem af en a-kasse og holder hånden under hinanden, hvis de bliver ledige. Det takker Fødevareforbundet NNF's A-kasse og 22 andre a-kasser dem for i en ny kampagne.

”Der er så meget at sige tak for i hverdagen. For tak er det bedste ord, vi har. Så tak til dig, der er medlem af A-kassen”.

Sådan lyder budskabet i en ny kampagne fra Danske A-kasser, som Fødevareforbundet NNF’s A-kasse er en del af sammen med 22 andre a-kasser.

Ved at være medlem af en a-kasse er man med til at holde hånden under dem, der har mistet deres arbejde. Og skulle man selv blive ledig, holder de andre hånden under en.

– Tak er det helt rigtige ord. Jeg vil også gerne sige tak til dig, der er medlem af a-kassen og fællesskabet, siger Marie Beck Jensen, der er forsikringschef i Fødevareforbundet NNF’s A-kasse og fortsætter:

– Der er nok at bekymre sig om i disse tider, men i Fødevareforbundet NNF’s A-kasse er vi solidariske og hjælper dem, der bliver ramt af ledighed, så de ikke også være bekymrede for, om de kan betale deres regninger.

Fokus på udhuling af dagpengene

I marts, da coronaen ramte Danmark, meldte knap 8.000 sig ind i en a-kasse. Der viser tal fra Danmarks Statistik. I alt er mere end to millioner danskere medlem af en a-kasse, og udover at takke dem, er målet med den nye kampagne at sætte fokus på, at dagpengene gennem årene blevet mindre værd. Hvad man før fik på 10 måneder, får man nu på 12.

– De seneste år har vi desværre set, at dagpengenes værdi udhules. Det skal vi have lavet om på, så medlemmerne kan føle sig økonomisk trygge i en usikker tid, siger Marie Beck Jensen.

Se kampagnefilmen her: