11. september 2020
Skrevet af Nikolaj Søndergaard
Foto af Genrebillede
Medlemsinfo

Lærlingepension fra 18 år batter på opsparingen

Med de nye overenskomster har alle lærlinge nu ret til pension, når de fylder 18 år. Og det kommer de til at kunne mærke på pensionsopsparingen.

Lærlinge på mejeri- og butiksområdet får pr. 1. september en pensionsopsparing fra de fylder 18 år – lærlinge i Coop dog først fra den 1. november.

Pensionsopsparingen udgør 6 pct. af lønnen, og det lyder måske ikke af meget, men de tidligere pensionsindbetalinger vil give lærlingene op til 50.000 kr. ekstra på pensionskontoen, når de går på pension. Det viser beregninger fra PensionDanmark.

- Pension til lærlinge fra de fylder 18 år bliver en stor gevinst for den enkelte, når de når pensionsalderen. Vi er glade for, at det er lykkes at få disse forbedringer med i overenskomsterne til gavn for vores unge medlemmer, siger næstformand i Fødevareforbundet NNF Jim Jensen.

Alle lærlinge får indbetalt til pension

De øvrige lærlinge inden for Fødevareforbundet NNF’s områder får i forvejen indbetalt til pensionen fra de fylder 18 år. De får dog fuld pension, der kan variere alt efter overenskomst, men som udgør minimum 12 pct. af lønnen.

Med de nye aftaler får alle lærlinge på Fødevareforbundet NNF’s områder således indbetalt til pensionsordningen, fra de fylder 18 år, og det glæder næstformand Jim Jensen.

- For unge mennesker er det måske lidt fjernt at skulle forholde sig til pension, men indbetaling til pension i en ung alder har en ufatteligt stor værdi, når renter og renters rente gennem et langt arbejdsliv medtages. Derfor er denne forbedring af overenskomsterne meget vigtig, siger han.

Har du spørgsmål til din pension, kan du kontakte dit pensionsselskab. Du er også altid velkommen til at kontakte Fødevareforbundet NNF.

ØVRIGT OM PENSION TIL LÆRLINGE

Forsikringsdækning

Mejerilærlinge samt butikslærlinge (med undtagelse af lærlinge på DSM-overenskomst) er fortsat – foruden pensionsindbetalingen – omfattet af en forsikringspakke i det 18. og 19. år er, der dækker ved visse kritiske sygdomme, supplerende førtidspension og død.

Ændret anciennitetskrav

Lærlinge på overenskomsterne med Danske Slagtermestre har i de nye overenskomster fået nedsat anciennitetskravet i forhold til pension, så de nu har ret til pensionsindbetaling efter to måneders ansættelse og ikke fem måneder. Anciennitetskrav for øvrige lærlinge kan variere alt efter overenskomsten.