Nyhed

Velkommen til 375 nye kolleger

- At Danish Crown er klar til at ansætte 375 nye medarbejdere er både godt nyt for branchen, og for nogle af de danske lønmodtagere, der har mistet deres job på grund af corona-krisen, lyder det fra næstformand i Fødevareforbundet NNF
Slagteri slagteriarbejder industri
Slagteri slagteriarbejder industri

Danish Crown skyder nu gang i den største ansættelsesrunde, siden koncernen åbnede sit spritnye svineslagteri i Horsens i 2005. Til sammen skal der ansætte 375 medarbejdere på slagterierne i Ringsted, Horsens og Blans. Der skal både bruges nye folk til at slagte, udbene og pakke varer.

I Fødevareforbundet NNF glæder næstformand Jim Jensen sig over den kommende ansættelsesrunde:

- Det er yderst sjældent, at vi oplever så store ansættelsesrunder. Og man sige, at den her kommer på det helt rigtige tidspunkt, hvor alt for mange lønmodtagere har måttet tage afsked med deres job i kølvandet på corona-virussens indtog.

Ifølge Danish Crown er det den store efterspørgsel fra Asien sammenholdt med det faktum, at der er flere danske grise til slagtning, der skaber behovet for at udvide medarbejderstaben.

Udvis samfundssind!

Jim Jensen håber, at Danish Crown vil toppe den allerede gode nyhed med at sikre, at de ledige stillinger bliver besat af herboende ledig arbejdskraft:

- Coronakrisen har ramt arbejdsmarkedet hårdt over hele landet. Det ligger derfor lige til højrebenet at tilbyde de ledige stillinger til nogle af dem, der har mistet deres job. Det er fint, hvis fødevarebranchen kan være med til at løfte den samfundsopgave, det er at få nedbragt ledigheden.

Per Laursen, der er produktionsdirektør i Danish Crown Pork, udtaler i den udsendte pressemeddelelse, at koncernens forventning er, at de skal lære en stor del af de 375 nye medarbejdere op fra bunden. Og den udmelding er Jim Jensen tilfreds med:

- Det lader til, at Danish Crown er indstillet på at skulle bruge noget tid og ressourcer på at få oplært medarbejdere, der ikke har en forudgående erfaring med slagteriarbejde. Det tegner godt for den kommende proces, siger næstformanden.

Lad danske grise blive slagtet i Danmark

Fødevareforbundet NNF har i flere år påpeget det uhensigtsmæssige i, at et voldsomt stigende antal danskfødte grise bliver sendt til Tyskland for at blive fedet op og senere hen slagtet. Ved indgangen til 2020 så det ud til, at der ved årets udgang ville være flere danskfødte grise, der ville ende deres liv på udenlandske slagterier end på danske slagterier.

Men 2020 har også på det her område budt på uventede udviklinger. Siden nytår har de danske slagterier slagtet godt tre procent flere grise i forhold til samme periode i 2019. Den udvikling ser nu ud til at accelerere, efter Tyskland i begyndelsen af september blev ramt af afrikansk svinepest.

- Jeg er ikke blind for, at mange smågrise producenter kun vælger at lade deres grise blive i Danmark, fordi Tyskland er ramt af svinepest. Men jeg håber, at de får øjnene op for de gevinster, der er ved at være med til at producere varer til gavn for Danmark. Det vil være dejligt, hvis vi oveni alle de negative følger, der er af corona-krise og svinepest, også oplever positive gevinster på den lange bane. Både i form af flere danske arbejdspladser indenfor slagteribranchen, og i form af flere danske slagtegrise, fastslår Jim Jensen.

Af de 375 nye medarbejdere, skal 160 ansættes på slagteriet i Ringsted, mens Blans og Horsens får henholdsvis 45 og 150 nye medarbejdere. Derudover DAT-Schaub bruge 20 nye medarbejdere.